Home>Nyhet>160 sekker med varme klær og sko
Et bilde som inneholder innendørs, poserer Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

160 sekker med varme klær og sko

I løpet av lørdag og søndag kom det inn 160 sekker med varme klær og sko til innsamlingsaksjonen for det krigsherjede Ukraina, hvor innbyggerne lider stort på grunn av krigen med Russland. Sirdal Bygdekvinnelag stod for mottaket, så ordner Sirdal Bondelag transporten av alle sekkene til Vigrestad.

  • Dette var langt mer enn forventet. En god respons fra alle sirdøler som ville være med å gi og bidra med sin innsats i form av ullsokker, vanter, luer og varme sko, sier Tone Østtveit Kvinen, leder i Bygdekvinnelaget.
  • Imponerende og gledelig innsats hvor våre innbyggere og turister viser ansvar.

Foto: Anita Haugen kom med seks sekker til Tone Østtveit Kvinen og Solbjørg Tjørhom.

Et bilde som inneholder utendørs, person, transport

Automatisk generert beskrivelse

Berit Vastvedt fylte bilen med ti sekker.

  • Da jeg leste om innsamlingsaksjonen i Sirdalmedia, nevnte jeg tiltaket på jobben og antydet kanskje en innsamlingsaksjon blant de ansatte, sier Berit Vastvedt, som jobber ved utlendingsavdelingen i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger.
  • Før helgen kom kollegene med den ene bæreposen etter den andre. Totalt ble det ti sekker. Da var det bare å pakke i bilen og kjøre med full bil til Tjørhom på søndag. Så overnatter jeg i hytta og drar på jobb mandag morgen.

En rørende og sterk historie som gjorde inntrykk på mottaksdamene, Tone Ø. Kvinen og Solbjørg Tjørhom. Vastvedt har tatt imot mange hundre flyktninger fra Ukraina, og det har gjort sterkt inntrykk på henne og kollegene.

Mandag 23. januar kjøres alt utstyret til et lager på Vigrestad. Her skal varene lastes over på en trailer, som dagen etter kjører mot Ukraina.

Bondelaget samarbeider med Nils Asbjørn Åtland fra Gyland. Han er gift med Magda fra Ukraina. De kjenner forholdene godt og vet hvilke varer og utstyr som trenges. Tor Arne Liland i Bondelaget føler seg også trygg på at varene vil komme fram når de er med og organiserer hjelpearbeidet. Det er da KPK-Ukraina som står for pakkingen og transporten fra Vigrestad til Ukraina.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Synnøve Fidjeland kom med en del varer til aksjonen.