Home>Nyhet>3. produksjon av Litlestølakevitt
Nyhet Nyhet forts.

3. produksjon av Litlestølakevitt

Denne uken ble 3. batch (fagspråk) av Litlestøl-akevitten ferdig produsert ved Det norske Brenneri i Grimstad. Da er det produsert 6.000 flasker. Imponerende, sier Eva Gil som lanserte akevitten sammen med Per Jan Bakken den 17. september i fjor.

Nå vil den bli distribuert til utsalgsstedene i neste uke. Eva hadde ikke trodd det ville ta sånn av, men tydeligvis er folk opptatt av god mat og god drikke.

Richard Nordahl ved Det Norske Brenneri tente på den gjennomarbeidede ideen som Gil og Bakken hadde ønske om å utvikle fra Sirdal. Han synes lanseringen har gått over all forventning.

Stikkordet for ideen for 3,5 år siden var ryper. Ryper som i kommunevåpenet til Sirdal. Ryper som spiser bjørkeskudd eller «bròm» som disse raklene kalles lokalt. Derfor betyr ryper og bjørkeskudd så mye. På flasken står det skrevet:

«Vi har tilsatt bjørkeskudd til Litlestøl-akevitten, slik at hver og en som smaker skal få mulighet, i et lykkelig øyeblikk, til å føle seg som en Sirdalsrype.»

Ifølge ekspertenes nese er dette en akevitt med en mild, kjølig karve med frisk sitrus, vanilje, gule frukter og et hint av lakris.

Annonse

Ifølge ekspertenes smak er dette en akevitt som er myk og rund med karve, frisk sitron og mandarin, samt tørket aprikos og fersken. Bygger opp mot fennikel, mynte og et hint av kakebunn og toffee. Lang avslutning, skriver ekspertene fra Det Norske Brenneri.

Eva Gill er kjent for sin marmeladeproduksjon fra 2006. Hun bruker Matkompaniet til å distribuere varene.

Foto: Eva Gils 3. batch ble ferdigprodusert denne uken ved Det norske Brenneri i Grimstad.

Litlestøl-akevitten er nå produsert i 6.000 flasker.