Home>Front>Beste skitur i år – flotte forhold
Front Nyhet Nyhet forts.

Beste skitur i år – flotte forhold

Dette har vært den beste skituren i vinter. Forholdene kan ikke bli bedre med 20-25 centimeter puddersnø og tre minusgrader. Det er bare gildt, sier Per Magne Sinnes (75) etter onsdagens tur. Det er ikke mange som kjenner Sirdalsheiene bedre enn Per Magne.

Turen startet på Sinnes, videre til Fidjeland, Finnstøl, Urdalskaret, Fiskebudalen til Tjørhom og retur derfra hjem til Sinnes.

Utsiktene for helgen er de beste, både for ivrige langrennsløpere og de som foretrekker alpinbakkene. Værmeldingen spår ei kald helg (ned mot 12 minusgrader), men sol og nokså vindstille. Snømengden er 71 centimeter ved målestasjonen på Sinnes.

Foto: Per Magne Sinnes er svært godt fornøyd med skiforholdene nå.

Sirdalsløyper kjører opp alle løyper som er vanlig på denne årstiden. Det samme gjør Ånen Ådneram i Ådneram med sin tråkkemaskin.

Flotte forhold venter i helgen. Her fra Fidjeland. Foto: Sirdalsløyper.

Annonse

Alpinbakkene venter storinnrykk i helgen. Ådneram har preparert hele bakken og alle skitrekk er åpne. Det samme er tilfelle på Fidjeland, der Torbjørn Tjensvold har klargjort det øverste fjelltrekket også.

Denne helgen ser det ut for å bli strålende forhold, både i alpinbakkene og i langrennssporene. (Arkivfoto).

  • Den siste uken har det kommet mye snø. Derfor har det vært og er en krevende arbeidsuke med å tråkke oss gjennom anlegget for å bygge løyper, sette på kroker og få prøvekjørt alle heiser, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter.
  • Løyper inne på Nyestøl er enkle å tråkke. Inn til koblingsheisen og løypene fra toppen av stolheisen er svært krevende å få til. Nå håper vi å kunne åpne hele anlegget til helgen, sier Tjørhom som gleder seg til det.