Home>Front>Fjellbutikken under tak
Front Nyhet Nyhet forts.

Fjellbutikken under tak

Den nye Jokerbutikken, eller Fjellbutikken, i Suleskard er nå kommet under tak. Ravndal Stålbygg har montert stålsøyler og dragere på taket, sammen med stålplater som nå er på plass. Her bygges det flatt tak. Den nye butikken åpnes i mai.

Nå er det veggene med sandwich-plater, inklusive isolasjon, som monteres. Etter planen skal dette være på plass denne uken.

  • Når lokalene er tette, må vi sette i gang med varme for å smelte halvmeteren med snø som er inne i lokalene, sier Olav Tjetland, som representerer Ravndal Stålbygg på byggeplassen.

Foto: Sandwich-platene er nå under montering. Her brukes water for å følge de nøyaktige målene.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Grunnflaten for den nye Joker-butikken i Suleskard blir på 787 kvadratmeter. Butikken bygges i krysset der fylkesvei 450 går opp Suleskardet.

Framdriften av nybygget ligger etter den opprinnelige planen. Betongarbeidene med fundamenter, ringmur i deler av bygget og støpte vegger i en meters høyde andre plasser var ferdig i november. Eie & Fjermestad (EF-betong) i Sandnes er hovedentreprenør av bygget og utførte betongarbeidene.

Så har det vært forsinkelser med leveranser av stål og stålarbeidene. Golvet skal støpes når snøen er smeltet og underlaget er tørket.

Annonse

All snøen innendørs må fjernes før støping av golv og innredningen kan starte.

Fjellbutikken vil heve seg noen hakk, både i størrelse og vareinnhold, når den kan tas i bruk. Nybygget har en grunnflate på 787 kvadratmeter. Det blir 330 kvadratmeter butikklokaler, pluss lager- og kafelokaler. Dagens butikk er på 130 kvadratmeter.

  • Vi tar sikte på at butikken skal være klar til begynnelsen av mai, slik at de kan ta imot trafikken over Suleskardveien når den åpner 20. mai, sier John Olav Eie, byggeleder hos EF-betong til Sirdalmedia.

Når snøen tiner vil vannet renne gjennom en drenerende masse, siden det er gjennomført masseutskifting der bygget reises. Deretter skal det støpes golv og spesielt i butikkdelen skal det slipes slik det er gjort i Handleriet. Golvet må tåle snø og slaps.

  • Når det er på plass, kan elektrikere, rørleggere og ventilasjonsarbeidere starte med alt det arbeidet de skal gjøre, sier Eie.

De siste årene har butikken hatt en sterk vekst med en netto omsetning på over 11 millioner kroner. Nybygget er kalkulert til cirka 20 millioner kroner.

Et bilde som inneholder person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Olav Tjetland i Ravndal Stålbygg må varme opp for å fjerne is og snø før montering av Sandwich-platene.