Home>Arkiv>Flott skihelg, med ladekø og startvansker
Arkiv

Flott skihelg, med ladekø og startvansker

I helgen var det stor utfart av både hyttefolk og dagsturister til Øvre Sirdal. Hele 10.414 biler passerte bommen på fylkesvei 450 ved Øvstabø, opplyser kommunikasjonssjef Marit Husa til Sirdalmedia.

Det flotte og kalde været lokket mange til fjells. Fredag passerte 3.236 biler bommen, lørdag 2.686 og søndag returnerte 4.492 biler.

Høye tall til å være i januar. Lørdag morgen viste temperaturmålerne 26 minusgrader som det kaldeste på Sinnes. Det er 70 centimeter med snø. I løpet av lørdagen var det folksomt i langrennsløypene. Svært mange hadde også funnet veien til alpinanleggene. Søndag var det tåke og 10-12 minusgrader hele dagen.

Travelt ble det også for Sirdal Bilberging. To medarbeidere kjørte i helgen rundt for å hjelpe alle de som hadde startvansker. Elektriske biler som hadde problemer med sine 12-volts-batterier og diesel-biler med sine problemer. De samme problemer oppstod også søndag, kanskje litt mindre enn dagen før.

  • Kjente og tradisjonelle problem. Mandag hadde vi ti biler som måtte transporteres til Stavanger for verkstedopphold. Vi klarte ikke få start på de bilene, oppsummerer Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging, etter helgen.

En annen flaskehals som har oppstått er lading av elektriske biler. Kapasiteten ved GP Tjørhom er sprengt i helger og ferier. Lørdag var det flere som måtte vente i timevis for å få ladet bilen sin. Dette er en utfordring som må løses.

Trafikkavviklingen gikk greit og det var lite eller få klager denne helgen. Gravassryggen var gruset og trafikken ble avviklet uten problemer.

Annonse

Tormod Ousdal hadde ei travel helg, med mange utrykninger, for å hjelpe til med biler som hadde startvansker.

Arkivfoto: Ladekapasiteten ved GP Tjørhom er sprengt i helgene. Her må det komme flere ladestasjoner.