Home>Front>Gode skiforhold – fine vinterveier
Front

Gode skiforhold – fine vinterveier

Det siste døgnet har det kommet omkring 10 centimeter med snø i Øvre Sirdal. Langrennsløypene er kjørt opp og alpinbakkene prepareres til helgen. Nå er det omkring 50 centimeter snø.

Yr melder om noe kaldere vær og mer snø, både fredag og lørdag, med ti centimeter hver dag. Fredag vil temperaturen være mellom en pluss og tre minus, lørdag mellom en pluss og fem minus og søndag mellom en pluss og to minusgrader.

De siste 24 timer er det kommet 19,2 mm på Haugen, men det er en blanding av snø og regn. Snøen som er kommet, er våt. Når tråkkemaskinene har fått klemt den sammen, blir det bedre underlag. Åge Haugen har torsdag kjørt løypa i Langedalen.

Ellers klages det over hunder som springer løse, uten å være i bånd. Da skremmes i alle fall rådyr og harer. Tidligere i vinter var det en hund som angrep et rådyr. Sirdalsløyper melder:

Etter ei veke med regn/snø i høyden og mildvèr, har det vore utfordrane for løypekjørarane.

Nå ser det ut som me skal få blå grader og ei fin skihelg Snøen er kram idag, så spora setter seg fint. Men i Fiskebudalen har bekken flaumt opp, så der prøver dei å kome fram med ett spor i helga, ikkje kjørt idag. Ellers alle løyper, også Langedalen.

Annonse

Foto: Torsdag var det fine kjøreforhold på fylkesvei 450 gjennom Hunnedalen.

Åge Haugen har tatt bilde av både hare og rådyr på sin tur med tråkkemaskinen.

  • Det siste døgnet er det kommet minst 20 centimeter med snø. Da åpner vi Fjellheisen og det betyr at alle skitrekkene vil være åpne til helgen, sier Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk til Sirdalmedia. – Forholdene er ypperlige i alpinbakken.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk er ute og klemmer sammen den kramme snøen med tråkkemaskinen. Skitrekket er preparert og Ånen melder om gode forhold.

  • Nå er det fantastiske forhold i bakkene med god kunstsnø i bunnen. Mer snø er bare kjekt og vi håper også på litt minusgrader så vi får sjekke forholdene ved Nystøl, sier Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter.
  • Romjulsbesøket ?
  • Det var ikke sprekt. Bare 5.000 besøkende i romjulen, men det får været ta skylden for. Vanligvis pleier det være 7.000 – 8.000, sier Tjørhom, som håper forholdene bedres utover nå.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Det er flotte forhold etter at det har kommet snø det siste døgnet.