Home>Front>Mange ovner til Ukraina
Front Nyhet Nyhet forts.

Mange ovner til Ukraina

Givergleden er stor til å hjelpe innbyggerne i Ukraina med brukte ovner og aggregater. Aadne Lindø på Tonstad og Sirdal Bygdekvinnelag har hittil mottatt 19 vedovner, to parafinovner, en gassovn, en motorsag og tre aggregater.

  • Det har vært helt overveldende, at det er så mange som vil være med å gi ovner til ukrainerne. De trenger hver ovn å varme seg på siden det er en veldig varierende strømtilførsel, sier Aadne Lindø. – Litt usikker på framtiden og transporten til Ukraina. Han sjekker om det er muligheter for å få være med Bondelagets bil, hvis det kommer enda flere ovner.

Tirsdag hentes første lass med ovner. De bruker tilhenger for å samle opp og skal kjøre en større lastebil fra Vennesla til Ukraina i slutten av januar.

Det er ikke bare sirdøler som bidrar, men folk fra hele regionen synes dette er en kjempeide. Lindø var mandag på Moi for å hente fem vedovner.

Aadne Lindø fikk ideen etter å ha sett på Dagsrevyen at dette er en mangelvare i Ukraina. Han samarbeider med Sirdal Bygdekvinnelag om innsamling av brukte ovner og aggregat.

  • Nøden er stor og vinteren er kald. Jeg har funnet fram to vedovner og et aggregat som jeg selv vil sende til det krigsherjede landet, sier Lindø.

Foto: Aadne Lindø ved en del av ovnene som skal sendes til Ukraina.

Et bilde som inneholder rotete, søppel

Automatisk generert beskrivelse

Her ses en del ovner og utstyr som skal sendes til Ukraina.

Annonse

Fem vedovner ble fraktet fra Moi til Tonstad mandag.