Home>Front>Regnvær og delvis glatte veier
Front

Regnvær og delvis glatte veier

Lørdag morgen kom mildværet og regnværet som meldt i Øvre Sirdal. De siste 24 timer har det kommet nærmere 20 mm med nedbør. Snømengdene er redusert fra 63 centimeter til 47 centimeter i samme tidsrom. Sideveiene er glatte, mens fylkesvei 450 fra Øvre Sirdal til fylkesgrensen ved Tverråna, er delvis isete, bart i sporene, men en del overvann.

Spesielt fra Lortabu til begynnelsen av Hunnevatnet på fylkesvei 450, var det store partier med overvann. Vegvesenet var ute for å sjekke forholdene. Ved 13-tiden var det en gravemaskin på plass for å lage avstikkere i brøytekantene for å lede vannet bort.

Foto: Fryktelig surt vær med nesten 20 mm nedbør det siste døgnet.

Mellom Lortabu og Hunnevatnet var det mye overvann. Veivesenet er nå ute med gravemaskin for å lage avstikkere i brøytekantene for vannet.

I helgen har det vært greit med piggdekk for å komme seg fram på veiene. Sideveier har blitt strødd, mens Risa har kjørt fylkesvei 450 med brøytebil for å bryte ned de isete partiene.

Sirdal Bilberg har hatt en travel helg med mange små utforkjøringer og fastkjøringer, spesielt på hyttefeltene. Tormod Ousdal i Bilberging sier at hytteeierne må bli litt mer tålmodige og vente på brøyting eller strøing, før de skal kjøre.

Annonse

Ved Gravatnet var det søndag formiddag to biler som kolliderte i svingen før du kommer til selve hyttefeltet fra Sinnes-siden.

Ellers er meldingene fra Yr fortsatt vekslende vær de kommende dager med mildvær. De neste 24 timer er det meldt om ytterligere 20 mm med nedbør. Dette tærer kraftig på snøen.

Piggdekk er beste utstyr på bilen i dette vekslende været.