Home>Arkiv>Snøbyger med stormkast
Arkiv

Snøbyger med stormkast

I Øvre Sirdal har det vært mye uvær de to siste døgnene. Snøbyger med stormkast. Det har resultert i kraftig snøfokk og svært dårlig sikt. Kombinasjonen snø og vind gjør at Hunnedalsveien fortsatt er stengt.

Det startet med kraftige regnbyger på søndag. Så gikk det over til snøbyger ved midnatt og klokka 03.39 natt til mandag var sikten så dårlig at fylkesvei 450 måtte stenges fra Gravassryggen til Tverråna.

Så har det gått rykkevis mandag og tirsdag med kraftige snøbyger og vindkast opptil storm i styrke. I stolheisen på Tjørhomfjellet ble det tirsdag målt 30 m/s og det er full storm.

Sånn skal det holde på utover natten og vindkastene vil ikke minke før på morgenkvisten i henhold til værmeldingene. Det er kommet omkring ti centimeter snø på Sinnes og gradestokken viser fra minus en til minus tre grader. Nå er det totalt 70 centimeter med snø.

Onsdag morgen meldes det lett bris fra vest og det skal gå over til sørvest.

  • Vi håper værmeldingen slår til med værskifte og mindre vindkast onsdag. Da kan det være muligheter for å åpne Hunnedalsveien igjen, sier Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune til Sirdalmedia.

Ellers har brøytemannskapene jobbet med å høvle fylkesvei 42 fra Tonstad retning Kvinlog og Eiken. Snøsålen har begynt å slippe etter noe regn og mildvær. Dette medførte litt vansker med å kjøre.

Annonse

Foto: Snø og vindkast i storm styrke gjorde brøytearbeidene vanskelige.

Sikten var ikke god i de verste snøbyger og vindkast med storm styrke.