Home>Front>Storm i vindkastene
Front

Storm i vindkastene

De siste timene har det vært storm i vindkastene (24-29) i Øvre Sirdal. Fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien ble stengt klokka 02.36 i natt. Uvær, med snøvær og sterk vind, er årsaken til stengingen. Veien er stengt fra Øvstabø til Gravassryggen.

Snø, vind og is gjør kjøreforholdene svært vanskelige. Vindretningen er øst/sørøst og med denne vindretningen pakker det seg fort nederst i Hunnedalen ved bommen på Øvstabø. Brøytemannskaper anbefaler at folk holder seg i hus eller hytter til vinden har avtatt.

Foto: Tøff jobb for brøytemannskapene i vindkastene.

Et bilde som inneholder tekst, himmel, utendørs, skilt

Automatisk generert beskrivelse

Umulig å si hvor lenge Hunnedalsveien vil være stengt.

Brøytemannskapene har en tøff jobb med å holde veier åpne i den sterke vinden. Det er ikke mer enn et par minusgrader, men det gjør at vinden får godt tak i snøen som kommer. Ifølge målingene er det i løpet av natten kommet omkring 10 centimeter med snø.

Ifølge Meteorologisk Institutt kan det komme opptil 30 centimeter med snø. Vindkastene er sterkest på formiddagen og skal etter meldingene fra Yr roe seg ned utover dagen og kvelden.

Annonse

Lørdag blir det skifte og mildere vær. Da vil det komme regnvær etter meldingene. Dette vil nok dempe snøfokken og mulighetene for å holde veiene åpne vil bedre seg da.

  • Vi jobber for å holde veiene farbare og fremkommelige, så får vi rydde og gjøre finishen når vind og snø roer seg, sier Aadne Ådneram, eier av Ådneram Maskin. Han har fem traktorer ute på veiene nå i morgentimene.

Per Magne Hindersland, byggeleder hos Agder Fylkeskommune, sier at det bare er Hunnedalsveien som er stengt. Ellers er alle strekninger av fylkesveiene åpne.

Høvelen blir brukt til å skrape veibanen for å unngå issålen som kommer etter en tids brøyting.