Home>Front>Bjørnestad Skisenter åpnet igjen
Front Nyhet Nyhet forts.

Bjørnestad Skisenter åpnet igjen

Livar Gauksås har gjenåpnet Bjørnestad Skisenter. Med de store snømengdene i vinter har det latt seg gjøre å få tråkket og preparert bakken, og fått skitrekket godkjent av Taubanetilsynet.

Skisenteret ble åpnet tirsdag kveld og omkring 100 personer var til stede i bakken. Skitrekket har ikke vært i bruk siden 2018.

Bjørnestad-bakken ble klargjort og tatt i bruk i 1971. Det er dermed det eldste skitrekket i Vest-Agder. Trekket i Sauda ble åpnet et år tidligere.

  • Lite snø og korona-restriksjoner har gjort at anlegget ikke har vært i bruk på fem år, sier Gauksås.

Skitrekket ligger 200 høyde-meter over havet. Trekket med T-kroker er 600 meter langt. Nedfarten er på 800 meter. Skisenteret har en kapasitet på mer enn 250 gjester. Når det er så mange som 250 personer må en regne med en del kø i trekket.

Bjørnestad Skisenter eies av Livar Gauksås, sammen med Rune Samslått (far) og sønnen Richard Samslått. Nå er det et eierskifte på gang. Livar Gauksås skal overta anlegget sammen med Torger Gimre, så vil de leie grunnen av grunneierne.

Nå er det omkring 70 centimeter med snø. Det vil være kveldskjøring tirsdag, onsdag og fredag fra klokka 1600 – 2100. Lørdag vanlig dagkjøring, mens søndag er det både dag- og kveldskjøring fra klokka 1000 – 2100.

Annonse

  • Vi satser på å ha de rimeligste prisene i distriktet med 350 kroner på dagtid og 280 kroner på kvelden for voksne. Priser for barn er henholdsvis 260 og 210 kroner, sier Gauksås.

Foto: Livar Gauksås på toppen av anlegget.

Skitrekket med T-krokene til venstre.