Home>Arkiv>Dårlig værmelding – åpne bekker
Arkiv Front

Dårlig værmelding – åpne bekker

Det kommende døgn er det ventet et nytt uvær med stormen «Otto». Regn, snøbyger og vindkast fra 20 – 32 meter pr sekund er meldingene. Totalt 35 mm med nedbør, sier Magni Svanevik, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Bergen til Sirdalmedia.

Svanevik sier at uværet starter i natt med regn og vind fra sørvest. Så vil det dreie over til vestlig vind og senere nordvest. De sterke vindkastene vil starte ved lunsjtider og vil pågå utover kvelden, med vindkast inntil 32 meter pr sekund. Det er storm styrke.

Det vil være regn fra 800 – 1.000 meter i natt og på formiddagen. Når det dreier over til nordvest på ettermiddagen, vil snøgrensen falle betraktelig og Øvre Sirdal kan regne med snø.

  • På lørdag kan turistene glede seg til en rolig værtype og litt sol gjennom dagen, sier Svanevik.

Det er danskene som har satt navn på stormen, «Otto». Dansk TV2 antyder at dette kan bli den verste stormen i Danmark på flere år.

Foto: Værkartet med Lavtrykket over Sør-Norge og Danmark fredag: Foto: Meteorologisk Institutt.

Lars Elias Ousdal ser på den åpne bekken. Foto: Paul Olav Ousdal.

Annonse

Åpne bekker

Etter den milde vinteren er de fleste bekker åpne. Paul Olav Ousdal sier at en bør være observante for både barn og voksne. Rett bak brøytekantene kan det være åpne bekker og elver. Derfor bør alle passe på barna ved slike åpne plasser.

Ousdal brøyter på Holmen Camping i Solheimsdalen. Han kjører også mye snøscooter i området og han kommer med en påminnelse om at en bør være forsiktige.

Forrige fredag ble det målt over 100 centimeter med snø ved målestasjonen på Sinnes. Nå er den redusert til 74 cm. Utenfor løypene kan det være mykt og ikke de beste forholdene, verken på ski eller til fots.

Denne bekken ved Rauåvatnet er åpen og viser hvordan forholdene er. Foto: Paul Olav Ousdal.