Home>Front>Komler og kjøttkaker på Kvæven
Et bilde som inneholder tekst, person, mat, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Komler og kjøttkaker på Kvæven

Søndag serverer vi hjemmelagde komler og kjøttkaker til middag, sier en entusiastisk Rune Aasteinsen Søiland som har startet med Kvæven Kafe & Catering.

Pluss du kan få pizza eller hamburger, eller bare kaffe med vafler eller lapper. Tilbudene er mange, men Søiland presiserer at alt er laget fra bunnen av. Ikke noe juks.

Søiland driver Lura Catering i Sandnes, men har også drevet Varhaug cafe og restaurant i Sentrumsgården.

  • Solveig Marie Ådneram fikk lokket meg til Sirdal. Hun reklamerte for at det var ledige lokaler. Som sjåfør i Ringnes traff jeg Solveig på Fjellbutikken i Suleskard. Hun plantet ideen og siden har det godt slag i slag, sier Søiland.

Selskapet har leid hytte på helårsbasis av Kjellfrid og Tønnes Helle. Det gjør det lettere for Søiland å huse mannskap som han må ha med fra Sandnes.

Fram til vinterferien blir det åpent hver lørdag og søndags. I vinterferien blir det åpent hele uken og deretter fortsetter vi med åpningstider fra onsdag til søndag.

Foto: Rune Søiland og Marianne Stavenes serverer både pizza og vafler.

Annonse

Et bilde som inneholder innendørs, person, kjøkken, forberedelse

Automatisk generert beskrivelse

Rune Søiland ser at komlegrytene er på kok.

  • Vi satser på norsk husmannskost. Siden dette skal være en familiekafe, satser vi på at det skal være alkoholfritt. Ved eventuelle selskaper eller lukkede arrangement, kan vi heller servere alkohol, sier Søiland.

Prisen for en komlemiddag vil være 180 kroner og 165 kroner for kjøttkaker. Rune tilbereder maten sammen med sin bror Jan Olav, begge er utdannet kokker. Rune har alltid elsket å lage mat og hans far, Lars Inge var stuert og i bransjen sammen med bestefar Olav Aarsteinsen.

Selv om Rune er sjåfør til daglig, produserer de maten selv og så bruker han deltidsansatte når det er behov for det. Han hadde det siste året en omsetning på 2,6 millioner kroner med sine aktiviteter.

Kvæven kafe & Catering har inngått en samarbeidsavtale med Sirdal Adventure om leie av lokalene.

Søiland er også åpen for samarbeid med Fjellstuen og Høyfjellshotellet hvis det skulle være nødvendig i perioder, eller ved enkeltoppdrag.

Det vil også drives catering fra Kvæven med levering til hyttene, hvis det er behov og ønske om det.

De åpner også for private arrangementer på kveldstid. På sikt kan det også bli en form for underholdning eller lignende tilbud.

  • Vi har i alle fall fått glimrende lokaler, sentralt og nær fylkesveien, og et veldig bra utstyrt kjøkken, så her bør det være muligheter, sier en optimistisk Søiland.