Home>Front>Magiske forhold i løypene
Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, bakke Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Magiske forhold i løypene

Nå er det kjempeforhold i fjellet, både for langrenn og for alpinister. Helt magisk, utbryter Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk og Øystein Tjørhom, i Sirdal Skisenter.

Alle er enige om at det har vært en eventyrlig start på vinterferien. Tråkkemaskinene kjører både på kvelden og morgenen, for å ha best mulig preparerte løyper til de mange tusen turister som besøker Øvre Sirdal. Det er rene trikkesporene som venter når turistene skal ut på langrennsturer.

På Fidjeland er det flere som tar skitrekket opp til det øverste fjelltrekket. Så går de videre innover på toppene, eller legger turen til Hilleknuten, før de renner ned til Jogledalen og tar den oppkjørte løypa tilbake.

Foto: Hunden på ryggen og siste etappe opp fjelltrekket før turen går til topps på ski.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gul, natur

Automatisk generert beskrivelse

Luftige hopp i parken på Fidjeland.

Tjørhom har hatt besøk av 2.400 besøkende både lørdag og søndag. Han er svært godt fornøyd med feriestarten og sier det ser lovende ut for resten av vinterferien også, med glimrende værutsikter. Sol og nokså vindstille. Tjensvold kan også fortelle om godt besøk og cirka 1.000 besøkende hver dag.

Annonse

  • Barnetrekket er svært populært. Mange familier besøker også skitrekket og fjelltrekket med hopparken er også utfordringer for de yngste, sier Tjensvold.

Olaf Tjørhom trives med jobben i heisen på Fidjeland.

Runar Tjørhom har bygget parken på Fidjeland. Han er svært godt fornøyd med snøen og forholdene. Det var lett å bygge hopp og rails dette året. Alle skitrekk har nå bygget egne parker med hopp og rails.

Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging har også hatt en travel helg. Startproblemer har vært gjenganger disse to kalde dagene. Ellers må Ousdal berømme at det er fantastiske kjøreforhold og gode veier nå.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, natur, skibakke

Automatisk generert beskrivelse

Mange flotte hopp.

Her kommer en med brett. Luftig og elegant.

Hopp med staver. Alle varianter kan ses.

Solglimtene nytes utenfor varmestuen på Fidjeland.