Home>Front>Ny fotballhall i rekordfart
Front Nyhet Nyhet forts. Sport Tonstad

Ny fotballhall i rekordfart

Den nye fotballhallen, Sira-Kvina Arena, åpnet lørdag på Tonstad. Den er satt opp i rekordfart, med sju måneders byggetid, levert av Konkret fra Mandal som totalleverandør. Kommunen kom også rimelig ut av byggeprosjektet med netto 43 millioner kroner. Fagfolkene sier at det har kommet store prishopp etter at Sirdal hadde valgt leverandør.

  • Nå skal herligheten tas i bruk. Mange har ventet lenge på denne hallen, og spenningen er stor i dag. Endelig er alt klart, sa ordfører Jonny Liland i Sirdal kommune, som klippet snoren og åpningen av den nye fotballhallen var et faktum.

Foto: Ordfører Jonny Liland åpnet fotballhallen ved å klippe snoren.

Dansegruppe fra Sirdal Kulturskole opptrådde til den nye Tonstad-sangen, som fikk sin debut lørdag.

Mange hundre hadde tatt turen til åpningsfesten av fotballhallen.

  • Dagen i dag er en merkedag og en festdag. Bordet er dekket med kaker, pølser og slush. Gjestene er som vanlig det aller viktigste. Det er dere hallen er bygget for, og vi gjør dette fordi det betyr mye i manges hverdag.

Kaker til gjestene serveres av Egil Netland (fra venstre), leder av Tonstad Ils styre, ordfører Jonny Liland og Magne G. Bratland, adm. direktør Sira-Kvina Kraftselskap.

Ordføreren fortsatte: – Dette er en fotballhall bygd for fotball, men utbyggingen er et flerbrukshallprosjekt fordi idrettshallen nå får ledig kapasitet til andre idretter og aktiviteter.

Annonse

  • Vi former våre bygg, så former byggene oss. Noen hevder at fotball er det viktigste blant det viktige. Fotball er i alle fall samhold, lagspill, folkehelse, vennskap, engasjement og inkludering. Vi ønsker at Sirdalsamfunnet preges av disse verdiene, framholdt ordføreren.
  • Når vi nå åpner hallen for allmenheten, tar Sirdal nok et skritt i retning av å bli en mer attraktiv plass å bo og arbeide. I kampen om innbyggere og arbeidskraft er dette viktig. Men aller viktigst er det for de som allerede bor her, sa Liland.

Prosjektgruppen fikk blomster, fra venstre Vidar Iversen, Glenn Oliver Josdal, Terje Moen, Rolv Guddal og John Birkeland.

Prosjektleder, Vidar Iversen fra Pilar, takket for oppdraget og samarbeidet. Å bygge denne hallen på sju måneder er imponerende, fremhevet Iversen. Han var også glad for at det ikke hadde vært noen skader under byggeperioden.

Administrerende direktør, Magne G. Bratland hos Sira-Kvina Kraftselskap, var svært glad for å kunne være med på dette konseptet og at hallen ble kalt for Sira-Kvina Arena. Da selskapet ble presentert konseptet, fant de fort ut at de ville være med og bidra.

  • Sira-Kvina har behov for å markere seg i kampen om å rekruttere nye medarbeidere. Vi står for kraft og energi til hverdags og det håper vi kan utvikles og utføres i denne hallen også, sa Bratland som ga en «high five» til noen Tonstadspillere og ordføreren før han hilste.

Magne G. Bratland gir en «high five» til spillere og ordfører.

Nå skal hallen driftes av Tonstad Idrettslag. Formann i fotballgruppa, Ole Erik Eriksrud, fortalte entusiastisk om den nye Tonstad-sangen. Den fikk sin debut og dansegruppe fra Sirdal kulturskole danset til tonene fra Fredrik Haughom, Gaute Ormåsen og Kjersti Sleveland, som hadde vært med og skrevet sangen.

Verdensmester Anders Solum hadde tatt turen til den nye hallen for å opptre med trikseshow. Svært populært blant de unge. Så var det trikseskole og muligheter for å kjøpe ball etterpå.

Dansegruppen fra Sirdal kulturskole opptrer.

Fotballtriksing ved Anders Solum.

Oda Uleberg-Kvinen var framme og fikk lært ball-triksing av Solum.