Home>Front>Reduserer brøytekantene
Front Nyhet Nyhet forts. Samferdsel

Reduserer brøytekantene

Brøytemannskaper jobbet torsdag med å redusere brøytekantene på fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien. Det gjøres for at brøytebilene lettere skal få bort snøen fra veibanen.

  • Enkelte plasser viser målinger at brøytekantene er opptil tre meter høye. Da må vi bruke gravemaskin og snøfreser for å få kastet snøen lenger opp og bort fra veibanen, forklarer Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Det har vært mildvær de siste dagene og snødybden har da sunket til 85 centimeter ved målestasjonen på Sinnes. Fredag er det meldt om ytterligere 20 centimeter med snø, ifølge Yr.

Torsdag skal det blåse frisk bris fra vest. Mens det noen timer fra klokka 1700 vil øke til liten kuling. Da skal det blåse 13 m/s, men det er meldt om sterke vindkast opptil 26 m/s. Temperaturen skal holde seg rundt null grader, men fra i kveld vil den gå over til et par minusgrader.

Kuldegradene vil holde seg til fredag ved lunsjtider, da en skal over til plussgrader igjen. Fredag kveld ved 18-tiden skal det blåse opp igjen med frisk bris fra vest. Da er vindstyrken 9 m/s, men med vindkast opptil 18 m/s.

På meldingene fra Yr er det to trekanter. En gul for snøfokk og en oransje for snøskredfare. Så regn med både snøfokk og vind torsdag og fredag.

Foto: Mellom Hunnevatn og Lortabu på fylkesvei 450 jobbet brøytemannskaper med å redusere brøytekantene.

Annonse

Det er blitt ganske høye brøytekanter på fylkesvei 450.