Home>Front>Sau funnet i snøen ved Ousdal
Front Nyhet Nyhet forts.

Sau funnet i snøen ved Ousdal

Ved lunsjtider fredag utførte Florian Sandfort fra Huskyfarmen og elever fra den tyske skolen en redningsaksjon. De møtte på en sau ved Ousdalsvatnet, som sannsynligvis har overvintret ute.

  • Sauen var klissvåt og hadde mye ull/pels da de traff den på anleggsveien ved Ousdalsvatnet. Veldig overraskende, jeg trodde først det var et rådyr, for det har det vært mye av den siste tiden, sier Florian Sandfort til Sirdalmedia.

Foto: Florian Sandfort har ”parkert” sauen i et fjøs.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Dette kartet viser området hvor de kjørte med hundespann, fra fylkesvei 468 opp til Ousdal og rundt vatnet og tilbake til Runtleneset.

Sirdal Huskyfarm var på tur med fire hundespann (20 hunder). Florian kjørte foran med snøscooter. De kjørte først opp til Ousdal og deretter rundt Ousdalsvatnet, før returen. De benyttet et scooterspor, men i området er det omkring 75 centimeter med snø. Elevene hadde opplæring i å kjøre hundespann, men de fikk seg en stor overraskelse da de måtte være med på å redde en sau. Elevene går på den tyske skolen «Outlook College» på Lunde.

Florian hadde ikke med tilhenger, så han måtte ta sauen opp på scooteren og ha den på fanget foran.

  • En strevsom tur å ha en sau foran samtidig som du skal styre scooteren, sier en fornøyd Florian. Sauen var stille og lå der nesten utmattet, mens transporten foregikk.

Da vi kom til gårdene på Ousdal, gikk vi inn i et fjøs og satte den fra oss i en bås. De andre sauene som var der, og fikk besøk, var nyklippet. Vi fant litt høy som vi gav den. Nå må vi bruke tiden på å finne eieren. Sauen var heldigvis godt merket.

Annonse

Florian måtte ha sauen foran seg ned til Ousdalgårdene.

Møtte på en ensom sau i all snøen.

Her har en elev fanget sauen.