Home>Nyhet>Seier over Moi i Rogalandscupen
Nyhet Nyhet forts.

Seier over Moi i Rogalandscupen

Av Jan Hennins Jakobsen, ass. trener

Rogalandscupen: Herrer 1. Runde

Tonstad – Moi 2-0 (1-0)

Mål

1-0 (39) Sondre Gyland

Annonse

2-0 (49) Aron Moen Kvinlaug

Det ble trukket ut en aldri så liten lokalduell i første runde av Rogalandscupen, og det så lenge ut som at de lokale tilskuerne kunne se langt etter en kamp på snødekte Tonstad. Stadion i Kvinesdal var booket for anledningen, men etter en iherdig innsats av Egil Martin så var all snøen fjernet fra stadion, og vi kunne se frem til sesongens første kamp på Tonstad stadion.

Guttene hadde så vidt fått kjent på kunstgress under føttene før det bar ut i en tellende kamp allerede i februar måned. I kampens første minutter så hang Tonstad så til de grader etter i alt som var av dueller. TIL må på godt norsk si at en ble til de grader rundspilt av et meget aggressivt Moi-lag, Tonstad hang ikke sammen i det hele tatt, og allerede etter ni minutter så kunne Moi gått i ledelsen etter at et frispark smalt i tverrliggeren

Moi kjører på, hjemmelaget kommer kun sporadisk over på Moi sin banehalvdel, og i det 22 min er jeg nede i jakkelommen for å finne notatblokken for å notere at Moi har tatt ledelsen, for da var plutselig Moi’s Ombeni Karahinda alene igjennom med vår keeper debutant Andreas Ovedal-Netland, men Andreas gjorde en all deles fantastisk redning som gjorde at TIL ikke kommer bakpå. Den redningen reddet nok Tonstads avansement, for det hadde vært meget tungt å komme tilbake i en kamp Tonstad ikke var tilstede på.

Ikke før omgangen er halvspilt kommer hjemmelaget noenlunde med i kampen. Får kneblet oppspillene, og kommer litt mere frem i banen.

Etter 37 minutter er det slutt på pusten til Andreas Netland etter noen kraftige løpsdueller mot Moi’s Ombemi. Det er godt å ha rutinerte Andreas tilbake i manesjen igjen etter flere mmåneder på sidelinjen med skade.

Etter 39 minutter er en i gang på venstresiden, Ole Asbjørn Liland får trillet ballen videre til Sondre Gyland som befinner seg ca midt i banen, og i fra omtrent 30 m hold triller han ballen et par meter foran seg før han fyrer av et prosjektil som fyker inn i nettmaskene helt oppe i krysset. Er årets mål allerede scoret i første kamp!!??

Dette var en scoring så totalt i mot spillets gang, så brutalt som fotballen kan være.

Andre omgang starter med noen fine kombinasjoner på venstresiden hvor Geir Josdal finner Eirik Ovedal som setter ballen like til side for mål.

Tonstad har hevet segmye nå, og i det 49 minutt ruller TIL igjen opp på venstresiden, denne gangen får Ole Asbjørn Liland sendt ballen ut til Aron Moen Kvinlaug som runder av et par spillere før han iskaldt plasserer ballen i keepers lengste hjørne, vakkert.

Drøye timen er spilt da kampen kunne vært punktert. Eirik Ovedal har gjort alt rett etter sitt raid på venstresiden. Han slår en fin pasning til Geir Josdal som får all verdens tid til  sette ballen i mål, men nøler litt for lenge slik at keeper kommer ut og blokkerer skuddforsøket.

Kampen er ikke på noen måter avgjort, Moi kjører på for å komme inn i kampen igjen, men de gangene de prøver seg så står unge Leif Henry Waldeland i veien på sin midtstopperplass, unggutten leverer en stor kamp, og blir med rette utpekt til Tonstads bestemann i onsdagens kamp.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Marius Kvello – Leif Henry Waldeland – Andreas Netland (Aleksander Haughom 37) – Mads Andor Eitland (Martin Roar Kinden 68) – Sondre Gyland (Jørgen Lindanger 66) – Aron Moen Kvinlaug – Ole Asbjørn Liland – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 68) – Benjamin Dåvang ( Steffen Kvello 465) – Erlend Oskar Risnes ( Eirik Ovedal 46)