Home>Front>Strålende feriestart
Front

Strålende feriestart

I dag er det strålende forhold i fjellheimen. Gode forhold i løypene og det er bare løypa Ånghelleren – Kvinen som ikke er kjørt, grunnet vindforhold, sier Katinka Kleveland, daglig leder av Sirdalsløyper.

Kristine Vabø med sine to barn er hjemme på vinterferie fra Oslo. Hun er godt fornøyd med den uken som har vært og vender tilbake til Oslo på mandag. Vi traff dem på Haugen da de var på vei mot Nesset i nytråkkede løyper. Hun hadde datteren, Viktoria Vabø Felle, 2,5 år, i pulken. Hun hadde også fått tid til to dager i alpinanlegget på Tjørhomfjellet.

Foto: Kristine Vabø på tur med pulken.

Viktoria Vabø Felle trives i pulken.

Værutsiktene for kommende vinterferieuke er svært lovende. Lite vind, sol og temperaturer fra plussgrader til minus ti grader.

Fylkesveiene var også av beste slaget. Godt vinterføre fra fylkesgrensen og opp til Øvre Sirdal. Svart asfalt var synlig, men det var litt vindkast med snø i luften langs Hunnevatnet fredag.

Annonse

Alpinbakkene er også godt preparert og det forventes at den kommende uken vil omkring 30.000 turister besøke hyttene eller bare på dagstur. Strømprisene har ikke skremt folk bort fra hyttene, så det kan ventes stort besøk, som vanlig.

Snømengden ved Sinnes målestasjon på Haugen viser 87 centimeter. Siste natt kom det ti centimeter med snø, så mange gleder seg til det flotte snødekket.

Værkartet for neste uke er det beste.