Home>Nyhet>Alpinrekord denne ferien
Et bilde som inneholder skiheis, snø, transport, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Alpinrekord denne ferien

Denne vinterferien har det vært rekordbesøk i alpinbakkene i Øvre Sirdal. Været har vært så varmt og fint midt på dagen at det har vært behov for solkrem. Det skjer ikke så ofte tidlig i sesongen. Ellers er det gitt førstehjelp til 53 personer.

  • Vi passerer 19.000 besøkende denne vinterferien, mot 17.900 i fjor. Dette kommer til å bli en vanskelig rekord å slå, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.

Fredag måtte stolheisen stoppes noen timer, på grunn av for sterk sidevind. Da vindstyrken passerte 15 m/s, måtte en stanse. Da var mannskapet redd for at det kunne bli avsporing med den vindretningen.

Ellers er det bare lovord å høre fra skitrekkene. Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk har hatt omkring 1.000 besøkende daglig i gjennomsnitt. Han er svært godt fornøyd. Det samme er de ved Ådneram Skitrekk.

Foto: Mange besøkende i stolheisen ved Tjørhomfjellet.

53 skader er meldt i Øvre Sirdal i denne vinterferien. Her driver speiderne med øvelse.

Ellers meldes det om svært mye folk i skiløypene. 53 skader er meldt i løpet av vinterferien. Ivar Anton Nøttestad i Speidernes beredskapsgruppe i Ådneram har gitt førstehjelp til 15. Ellers hadde de leteaksjon etter to hunder på lørdag. Nøttestad sier også at det er første vinterferie med behov for solkrem. Søndag gjennomfører de en kjentmannstur til Kjerag.

Annonse

Norsk Folkehjelp Jæren har registrert 16 skader denne uken, melder Odd Terje Kvål, sanitetsleder. Ingen alvorlige, men med det harde underlaget blir det lett skader av armer og føtter ved fall.

Samme kan Hans Magne Håland ved Sandnes Røde Kors Hjelpekorps melde. Totalt 22 skader har de behandlet, ingen alvorlige.

Flotte forhold i Ådneram Skitrekk.