Home>Front>Brød og kanelsnurr fra lørdag
Front Nyhet

Brød og kanelsnurr fra lørdag

Nå pågår det en hektisk innspurt for å få ferdig det nye bakeriet og butikklokalene til «Hekta», som blir en del av Handleriet på Sinnes. Lørdag klokka 1200 åpnes butikken samtidig som den offisielle åpningen av næringslokalet Handleriet skjer.

Butikk- og kafelokalene skal være ferdig til tirsdag kveld da Sirdal Bygdekvinnelag kommer på besøk. Det må skje en dugnad, med rydding og utvasking, for at lokalene kan tas i bruk.

Fredag var tømmerfolk, rørleggere og elektrikere i full sving med å gjøre ferdig sine fagområder. Den nye bakerovnen (steinovn) fra Italia er kommet på plass og montert. Kjøle- og fryserommet er klart. Nå monteres hyller og disk.

  • Den nye steinovnen er fire ganger mer effektiv enn dagens ovn. Den vil kunne øke vår brødbaking-kapasitet ganske mye, sier initiativtakerne til Hekta, Ingvild Fagerheim Skadberg og Åsne Lilledrange Fjeldsaa.

Foto: Ingvild Fagerheim Skadberg (fra venstre) og Åsne Lilledrange Fjeldsaa foran den nye steinovnen.

Et bilde som inneholder vegg, innendørs, person

Automatisk generert beskrivelse

Stefan Drorak har gjort mye av innredningen.

De gleder seg til endelig å komme i gang. Drømmen om eget bakeri er snart en virkelighet. Foruten ferske bakervarer, vil de også ha gårdsprodukter til salgs, fra blant annet Stølgris i Ådneram og Trægården fra Suldal.

Annonse

  • I tillegg vil et hjørne av butikken være innredet med langbenker og åtte småbord, slik at de som vil ha en kopp kaffe og noe å spise kan gjøre det. Vi har også fått skjenkebevilling for å servere øl og vin, sier Ingvild.

Lokalene er topp innredet med kjøl- og fryserom. Eget rom for oppvask, stort bakebord og eltemaskin. Egen trillevogn hvor bakeriproduktene blir satt på brett for så å bli kjørt til langtidsheving i kjølerom over natten. Om morgen blir det varmheving noe som gjør at prosessen med surdeigbrødene går raskere enn ved dagens produksjon. Mattilsynet har vært på besøk og påpekt litt endringer som må gjennomføres. Spesielt hvordan varene fraktes inn i lokalene.

Et bilde som inneholder innendørs, vindu, gulv, rotete

Automatisk generert beskrivelse

To langbenker er laget og tekstil skal komme oppå.

  • Vi leier lokalene av Sinneshyttå. Selv leaser vi mye av utstyret som er anskaffet, sier Ingvild og Åsne, og legger til at de på sikt gjerne skulle hatt en utdannet baker med på laget.

Det er mange damer som gjerne vil hjelpe til og jobbe deltid, hvis det er behov for arbeidskraft. Nå må de først se hvordan etterspørselen blir. I påsken vil de ha åpent hver dag fra tidlig på morgenen.

Veggene skal benyttes til historie, av forskjellig slag. De har hatt god hjelp av Husflidlaget til innredningen, spesielt av Ann Karin Sele med tekstil. Stefan Drorak har laget en del av innredningen, samt det store bakerbordet og langbenkene.

Handleriet tok i bruk sine lokaler for butikk, kafe og kontorer lørdag 7. januar. Lørdag 18. mars klokka 1200 blir det offisiell åpning, med snorklipping på utsiden av lokalene.

Da vil maskoten, «Fant», med egen dans, opptre. I tillegg blir det sang av blant annet Eivind Klemetsen. Og butikkene byr på spesielle tilbud.