Home>Front>Butikker og spisesteder med rekorder
Front Nyhet Nyhet forts.

Butikker og spisesteder med rekorder

Etter tidenes beste vinterferie på mange år, meldes det om rekorder fra alle butikker og spisesteder i Øvre Sirdal. Omkring 30.000 turister har besøkt hytter eller vært på dagstur denne ferien. Været og føret har vært det aller beste. En fantastisk drømmeferie er over. Til og med solkrem har vært nødvendig på de varmeste dagene.

Joker Sinnes eller GP Tjørhom har omsatt for 3,8 millioner kroner denne vinterferien. 15 prosent bedre enn fjoråret, sier Geir Helge Tjørhom til Sirdalmedia. – Beste vinterferien noensinne.

Gjennomsnittlig har det vært 100 – 300 kunder flere innom butikken daglig. Smågodt har det blitt solgt flere hundre kilo av. Helt utrolig.

  • Det kalde været har også medført stort salg av ved og gass, spesielt til campingvognene, sier Tjørhom.

Foto: Uteservering på Fjellstuå til Sverre Garpestad (fra venstre), Odd Svend Kristoffersen og Ragnhild Iversen.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

Mye salg av ved og gass for Geir Helge Tjørhom.

Fjellbutikken i Suleskard kan også melde om rekord denne ferien. Anne May Kronfeldt Sirekrok har imidlertid ikke tallene klare enda.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, forberedelse

Automatisk generert beskrivelse

Anders Berg Marcussen er fornøyd med utviklingen og besøket.

Restauranten Slottet klarte å passere en million kroner i omsetning denne vinterferien. Det er Anders Berg Marcussen, daglig leder, godt fornøyd med. I fjor var det 900.000 kroner i omsetning denne ferien.

Finværet gjorde at de måtte finne fram utemøblene. Det var de ikke helt forberedt på. Normalt er det åpning utendørs til påske, men med dette været var det ingen grunn til å vente.

Sirdalslottet Driftsselskap AS hadde i fjor en omsetning ved restauranten på 17 millioner kroner og et driftsresultat på minus 1,2 millioner kroner.

Uteservering på Slottet denne uken.

Spisestedene Sinnes Fjellstue, restaurant Lodge i Tjørhomfjellet og den nye kafeen på Kvæven har hatt rekordbesøk.

  • Vinterferie er for familier og det er blitt tidlig kveld denne uken. «After Ski» må nok vente til påsken, sier Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue, som har servert mye pizza og hamburgere. Kvæven har også solgt mye vårruller.

Det samme har vært tilfelle ved de to andre spisestedene, pizza og hamburgere. Men vafler og lapper har også vært populært.

Rune Aasteinsen Søiland ved Kvæven melder om fullt hus hver dag. – Midt i smørøyet, vi omsatte for nærmere 300.000 kroner denne uken, sier Søiland.

Valeria My ved restaurant Lodge forteller om stort besøk, både på dagtid og på kveldene har det vært godt med besøk. De italienske pizzaene har vært populære.

Et bilde som inneholder innendørs, person, gulv, kjøkken

Automatisk generert beskrivelse

Travelt å steke pizzaer ved restaurant Lodge på Tjørhomfjellet.