Home>Arkiv>Drømmeforhold under løypekjøring
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, is Automatisk generert beskrivelse
Arkiv Front Nyhet

Drømmeforhold under løypekjøring

Torsdag var første tur for løypekjøring av årets Sesilåmi, som arrangeres neste søndag 19. mars. 470 deltakere er foreløpig påmeldt, opplyser Ørjan Ravndal til Sirdalmedia.

Eli Haugen var torsdag med Åge og Torfinn Haugen, med sine to tråkkemaskiner, for å kjøre opp løypene. De var ute i godt åtte timer, fra Haugen til Øyuvsbu. Eli Haugen fotograferte og melder om fine forhold innover heia.

  • Eventyrlig. Drømmeforhold, sier Eli Haugen som ikke kan berømme det flotte landskapet og forholdene da de kjørte innover. To rever og rypespor var det eneste de observerte under turen.

Foto: Gode snømengder i Sesilåmi-traseen. Foto: Eli Haugen.

Flotte forhold til å kjøre løyper til Sesilåmi. Foto: Eli Haugen.

Nå håper arrangørene at årets renn kan bli avviklet etter tre år med avlysninger. I fjor var det uvær med sterk vind som var årsaken. De to foregående år korona-restriksjoner og reinsdyrproblematikken.

622 deltakere var i fjor påmeldt til den vakre turen over høyfjellet (1.000 meter), fra Brokke til Sinnes. Ravndal håper det vil komme flere etteranmeldte den siste uken.

Annonse

Ørjan Ravndal synes det er trist med så liten påmelding. Men han ser ikke bort fra at det har sammenheng med de tre siste års avlysninger. Nå er det gode snøforhold i terrenget.

Stian Holgaard fra Gjesdal, eller Team Aker-Dæhli, stiller til start og det samme gjør Sjur Gabrielsen som vant forrige renn. De går Birkebeinerrennet på lørdag. Denne stevnekollisjonen gjør nok at mange ikke er påmeldt dette året til Sesilåmi.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur Automatisk generert beskrivelse

Eventyrlige forhold i Sesilåmi-løypa. Foto: Eli Haugen.