Home>Nyhet>Hentet etter fall ved Grautheller
Et bilde som inneholder snøscooter, transport Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Hentet etter fall ved Grautheller

Tidlig lørdag kveld fikk Sørvest-politidistrikt melding om en skiløper som hadde skadet seg i ryggen etter et fall ved Turistforeningens Grauthellerhytte. Helikopter kunne ikke fly på grunn av dårlig vær og mye vind i området.

Speidernes Beredskapsgruppe ved Frikvarteret i Ådneram ble da bedt om assistanse. Ved 18.30-tiden kjørte tre snøscootere av gårde med slede og pulk.

  • Vi hadde dårlig sikt, med nord-nordvest vind rett imot. All nysnøen som var kommet siste døgn virvlet opp og det gjorde forholdene vanskelige med dårlig sikt, sier vaktleder Truls Alsnes, som ledet utrykningsgruppen.

Foto: Speidernes Beredskapsgruppe framme ved Heiberghytta. Foto: Speidernes Beredskap.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Heiberghytta ligger like ved Turistforeningens hytte. Kart: Stavanger Turistforening.

Alsnes valgte å følge anleggsveien inn til Svartevassdemningen. Følte det var sikreste veien. Den skadede personen oppholdt seg i Heiberghytta like ved Turistforeningens hytte. Vedkommende ble lagt i pulken og pårørende (en person), ble også med scooterfølget tilbake til Ådneram.

Returen gikk med vinden i ryggen og tilnærmet stjerneklart. Ved Frikvarteret ventet Helse med ambulanse. De tok seg av pasienten videre.

Annonse

  • Turer med utfordrende vær- og føreforhold gjør at det er nødvendig med trening og kjentmannsturer. Vi trenger kontinuerlig opplæring og kompetanse for å kunne ta oss ut i all slags vær, sier Alsnes. – Vi er mange sjåfører som trenger lokalkunnskap for å kunne rykke ut, spesielt i dårlig vær.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, skibakke

Automatisk generert beskrivelse

Grauthellerhytta til Turistforeningen ligger like ved Heiberghytta (t.h.) Foto: Odd Inge Worsøe, Stavanger Turistforening.