Home>Front>Innspurten pågår for fullt
Front Nyhet Nyhet forts.

Innspurten pågår for fullt

Nå er vi inne i den mest hektiske og travleste perioden for den nye Jokerbutikken, eller Fjellbutikken, i Suleskard, sier John Olav Eie, byggeleder for byggefirmaet Eie & Fjermestad i Sandnes som har hovedentreprisen, til Sirdalmedia.

Eie bekrefter at de holder fremdriften og da er det tidligere uttalt at åpning av den nye butikken skal være når Suleskardveien åpner for sommertrafikk 20. mai.

Nå er det kaotisk innendørs hvor fagfolk fra VVS, rørleggere, elektrikere, tømmerfolk, kjølemontører og tetting og montering av vinduer, dører og porter jobber det de klarer. Golvene ble ferdigslipt på fredag og de trenger alltid stor plass.

  • Jeg er imponert over den dugnaden byggherren viste med å rydde taket og fjerne all snøen som var innendørs. Imponerende arbeid, sier Eie som ikke kan rose den innsatsen nok.

Foto: Montering av kjøl- og fryserom fra firmaet Svalinn i den nye butikken.

Golvet ble ferdig på fredag. Det ser ellers nokså kaotisk ut når alt er stablet i midten av butikken.

Mens det er stor aktivitet innendørs for å ferdiggjøre butikkdelen og kjøkken til kafeen, er det også en del som gjenstår utendørs, når snøen er borte. Da skal det monteres en trafostasjon utendørs og graves for å få strøm inn. I tillegg skal tanker for bensin og diesel flyttes til nye pumper. Og til høsten kommer Lyse Energi med to hurtigladere for elbiler.

Annonse

Fjellbutikken vil heve seg noen hakk, både i størrelse og vareinnhold når den kan tas i bruk. Nybygget har en grunnflate på 787 kvadratmeter. Det blir 330 kvadratmeter butikklokaler, pluss lager- og kafelokaler. Dagens butikk er på 130 kvadratmeter.

De siste årene har butikken hatt en sterk vekst med en netto omsetning på over 11 millioner kroner. Nybygget er kalkulert til cirka 20 millioner kroner.

Grunnflaten for den nye Joker-butikken i Suleskard blir på 787 kvadratmeter. Butikken bygges i krysset der fylkesvei 450 går opp Suleskardet.