Home>Nyhet>Madelen og Aksel vant scooterløp
Nyhet Nyhet forts.

Madelen og Aksel vant scooterløp

Madelen E. Skeie og Aksel Josdal Nymoen fra Sirdal Snøscooterklubb, vant sist helg hver sin klasse under et snøscooterløp i Eiken. Sirdal stilte med tolv deltakere på stevnet.

For 20 år siden ble det arrangert scooterløp i Verdal i Eiken, og sist helg stod det igjen løpere på startstreken der. Grunneieren hadde i dagesvis hogget trær og gjort alt klart til at Åseral snøscooterklubb kunne ta på seg å arrangere drag. Løpsstripa var 201 meter lang, og toppfarten bør ikke nevnes. Arrangementet badet i sol, og mange tilskuere hadde tatt veien til de indre bygder denne lørdagen. Sirdal stilte mannsterke, hele tolv løpere. Det viser at det spirer og gror i snøscooterklubben i Sirdal.

Foto: Sirdal vant flere pokaler under stevnet i Eiken.  Fra venstre Maja Alexandra E. Skeie, Malen E. Skeie, Aksel Josdal Nymoen, Yngve Ousdal, Jon Ousdal og Ole Bjørnestad Josdal.

Aksel Josdal Nymoen på startstreken.

På startstreken i rekruttklassen 11-12 år var det seks håpefulle, deriblant Maja Alexandra Skeie og Aksel Josdal Nymoen fra Sirdal snøscooterklubb. Maja Alexandra endte opp på en fin femteplass. For Aksel sin del, så vant han over August Haddeland fra Eiken snøscooterklubb i semifinalen, og på startstreken i finalen stod det mellom Aksel og Daniel Skille Hauan fra Åseral snøscooterklubb. Sirdal snøscooterklubb vant den duellen, og Aksel kunne motta 1.premien i sin klasse.

Ole B. Josdal og Madelen Skeie stilte fra Sirdal snøscooterklubb i rekruttklassen 13- 16 år. Ole B. Josdal tok seieren i bronsefinalen, og på startstreken i finalen stod Andine Telhaug mot Madelen E. Skeie. Madelen gikk seirende ut av den duellen, og var vinner av rekruttklassen 13-16 år.

Annonse

Yngve Ousdal var eneste fra Sirdal i ungdomsklassen rookie 16-18 år, og med kun to påmeldte i den klassen gikk han direkte til finalen, og innkasserte førstepremien i rookie-klassen.

Vetle Ravnevann på en Arctic Cat Thundercat 1000 i milleniumsklassen, var nær ved å klatre til topps, men en tjuvstart i bronsefinalen gjorde at han endte på en fjerdeplass av i alt åtte påmeldte.

Geir Josdal, Leif Henry Waldeland, Bjørnar Bjørnestad og Yngve Ousdal stilte i 850 stock og pro stock, men nådde dessverre ikke opp denne gangen. Den som derimot tok med seg hjem pokaler, var Jon Ousdal. Lokalderbyet i trail unlimited mellom Glenn Sigve Josdal, Cato og Jon Ousdal, var det Jon som gikk seirende ut av. Han vant semifinalen mot Daniel Stulien fra Åseral snøscooterklubb. Brødreparet Jon og Cato stilte også til start i top fuel, og også i denne klassen innkasserte Jon pokal da han vant over Joachim Lindefjell i bronsefinalen.

Tekst og bilder: Sirdal snøscooterklubb

Her er alle vinnerne fotografert samlet og Madelen ( nr 2 fra venstre) og Aksel ( nr 3) blant vinnerne.

Flenn Sigve Josdal og brødrene Jon og Cato Ousdal under løpet.