Home>Front>Marianne med godkjent lavinehund
Front Nyhet Nyhet forts.

Marianne med godkjent lavinehund

Marianne Hompland fra Tonstad fikk i forrige uke godkjent hovedkurs for sin lavinehund, Enya. Nå er hun klar for frivillig innsats 24/7. Marianne og Enya er klar til søk etter savnede i snø og snøskred og redning når alarmen eventuelt går.

Marianne var forrige uke på Bygdin med redningshunden for å ta hovedkurset og eksamen lavine. Lavineberedskapen er nå tre hunder i Sørvest-Politidistrikts beredskapsområde.

Marianne har jobbet jevnt og trutt med fem år gamle Enya for at den skulle bli godkjent for lavinesøk. Det startet med C-kurs i 2019 og fortsatte med B-kurs i 2021. Nå klarte hun hovedkurset og Enya kan kalles lavinehund, klar for søk og redning.

  • Går først alarmen, er det tidskritisk å komme fram med hunden raskest mulig, slik at søk i snøen eller snøskredet kan starte umiddelbart, forteller Marianne.
  • Jeg kommer nå til å ha alt utstyret i bilen, slik at både Enya og jeg er klar for utrykning. Det kan skje med bil, helikopter eller snøscooter.

Marianne og Enya er medlemmer av Norske Redningshunder, avdeling Rogaland. Siden Sirdal er underlagt Sør-Vest politidistrikt, følger jeg dette distriktet.

For å være i elitegruppen for lavinehunder og søk, kreves det en del trening underveis. Onsdag og lørdag er det organisert trening, mens det søndag er lavinetrening. Som regel blir det en daglig tur ut med hunden.

FotoMarianne og Enya er gode venner.

Her fra kurset ved Bygdin.

Annonse

Siden Rogaland mangler godkjent lavineinstruktør, har medlemmene vært 3 dager x 3 samlinger i Setesdal denne vinteren.

  • Nå håper jeg det blir en rolig påske, som kan nytes på hytta her i distriktet. Da skal vi feire påsken sammen med min tålmodige mann, Mads og barna, sier en svært fornøyd Marianne, som har ofret mye tid på å oppnå denne eksamen.

Marianne er utdannet sykepleier og har siden 1998 jobbet som helsesykepleier. Nå er hun avdelingsleder i Sirdal kommune.

Marianne Hompland har fått Enya godkjent som lavinehund.