Home>Nyhet>Marius på 2. plass i Norgescupen
Nyhet

Marius på 2. plass i Norgescupen

Marius Nygård Fidjeland fra Sirdal Skilag gjorde det meget bra under helgens Norgescupstevne i skiskyting i Stryn. Han fikk 2. plass under søndagens sprintøvelse og 4. plass fredag under fellesstarten.

• Jeg er svært godt fornøyd med helgens plasseringer. Foruten de to individuelle konkurransene, hadde jeg en bra etappe under lørdagens stafett, sier Marius Nygård Fidjeland til Sirdalmedia.
  • Nå ligger jeg på 4. plass sammenlagt. Cupen avgjøres i Alta om to uker, med fellesstart. Da avgjøres sammenlagt-rekkefølgen. Av de ni rennene som har vært i vinter, trekkes de to dårligste plasseringer fra i sammendraget.

Marius hadde en god følelse til konkurransen i Stryn, selv om de hadde en lang busstur før start.

• Jeg føler formen er bra. Det blir ikke aktuelt å delta i Sesilåmi. Nå gjelder det å lade opp i de to ukene til avslutningen. Jeg er spesielt godt fornøyd med skytingen søndag, der det ble ti treff, sier Marius.

Markane IL var arrangør av den tre dager lange Norgescupen. Stevnet gikk på banen Ullsheim i Stryn.

Under fredagens fellesstart i skiskyting i M17-klassen, var det 44 startende. Marius kom på 4. plass med tiden 33.06.3. Da hadde han seks bom. Særlig en liggende runde ble ødelagt av mye vind. Søndagens sprint gikk unna på 21.18 og ingen bomskudd. Han var 18 sekunder etter vinneren Johan Skodvin fra Oslo.

Johan Tjørhom, Sirdal Skilag stilte i M18 og fikk plasseringene 32 og 35 i henholdsvis fellesstart og sprint. Det var 43 startende i denne klassen.

Ellers stilte Mathias Hegre, Sirdal Skilag og Erlend Oskar Risnes, Tonstad IL i klassen M20-22. Mathias fikk 53. plass av 70 startende i fellesstarten, mens Erlend kom fire plasser bak. Under søndagens sprint fikk Mathias 28. plass og Erlend 64. plass.