Home>Front>Ny vurdering fredag klokka 1600
Front

Ny vurdering fredag klokka 1600

Vi er blitt enige, Agder og Rogaland fylkeskommune, at vi skal vurdere eventuell åpning av Hunnedalsveien eller fylkesvei 450 fredag klokka 1600, sier Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Veien ble stengt torsdag ved 1045-tiden. Sør-øst-vinden var så sterk i Hunnedalen at Rogaland fylkeskommune måtte stenge ved Øvstabø-bommen, og da ble også bommen ved Gravassryggen stengt. Denne vindretningen er ikke god nederst i Hunnedalsveien.

  • Vi måtte stenge stolheisen i denne vinden, vindstyrken var 29,2 m/s. Det betyr full storm. I dette været blir det heller ikke kveldskjøring, sier Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter.

Foto: Dårlig sikt da de kraftige vindkastene kom.

Et bilde som inneholder tekst, snø, utendørs, tre

Automatisk generert beskrivelse

Brøytemannskapene har det travelt med å holdene veiene åpne.

  • Det har vært et ruske vær i dag, med mye vind. Da legger snøen seg i fenner. I kveld er det ventet mer nedbør i form av snø, men i morgen skal vinden roe seg ned, sier Thor-Jostein Bjunes, som brøyter for Sinneshyttå.

Torsdag ettermiddag var det minus 1 – 4 grader. Snømengdene er 98 centimeter. Yr har meldt både store snømengder og stor snøskredfare. Snømengdene har uteblitt foreløpig i Øvre Sirdal. Vinden skal roe seg like over midnatt.

Ifølge Yr vil det fra 9-tiden bli plussgrader fredag. Vinden vil bli mellom 2 – 4 m/s. Så er det meldt 7,5 mm nedbør.

Annonse

  • Vi er mest redd for at flakskred skal komme oppå de harde snømengdene, sier Hindersland. Derfor vil forholdene langs veien bli nøye vurdert før åpning. Mandag var det tre snøras langs Hunnevatnet, derfor måtte veien stenges fra mandag kveld til tirsdag morgen.

Vi kjørte fylkesvei 42 via Tonstad torsdag. Gode forhold på E 39, men vinterføre da du kom på fv 42 helt opp til Øvre Sirdal. Kraftige vindkast medførte dårlig sikt i perioder, men det gikk greit.

Ingen god sikt i vindkastene og uværet.