Home>Nyhet>Ommund Fintland er død
Nyhet

Ommund Fintland er død

Ommund Fintland fra Stronda på Tonstad er død. Han ble 64 år gammel. Ommund døde 26. februar av kreftsykdom.

Ommund var født og oppvokst på Tonstad. Etter gymnaset i Flekkefjord, hvor han traff sin kone Anne-Beth, begynte Ommund sin karriere i Sirdal kommune i 1984. Først jobbet han ved kommunekasserens kontor, siden i lønningsavdelingen og deretter som personalkonsulent. Der jobbet han til han pensjonerte seg i 2022.

Ifølge Egil Netland, var Ommund en «bauta» i Tonstad Idrettslag. Han var nestleder i hovedstyret nå. Han har vært engasjert innen idrettslaget siden 1970-årene. Ommund var trener for A-laget i fotball på 1990-tallet og hadde treneransvaret i cirka 15 år. Han brukte mye av sin fritid på idrettslaget.

Golf ble hans store lidenskap og interesse de siste årene. I fjor var han og Anne-Beth med et vennepar i Tyrkia på golf-tur. En stor opplevelse.

Ommund og Anne-Beth overtok hjemmehuset i Stronda i 2014. Da gjennomførte de en total renovering av det vernede huset. De bodde der i åtte år. Nå overtar en sønn huset, som ble bygget i 1914, og Anne-Beth og Ommund kjøpte en Sira-Kvina bolig.

Reising var også en hobby ekteparet hadde. I 2019 kjøpte de et sommerhus i Løgstør i Danmark.

Annonse

Ommund etterlater seg kone, Anne-Beth og tre barn, Carl-Magne, Hroar og Helene. De har sju barnebarn og to bonusbarnebarn. Ommund vil bli dypt savnet av familien og av mange venner.