Home>Nyhet>Nyhet forts.>Tap i serieåpningen
Nyhet forts. Sport

Tap i serieåpningen

5 Div. Avd 1 Herrer, Nærbø – Tonstad 2-1 (1-1)

Mål

0-1 (21) Bård Manneråk Bakken

1-1 (23) Tobias Strandberg

2-1 (80) Joakim Monge Omland

Annonse

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Så var Tonstad endelig klar for seriestart borte på Nærbø. I kampens første 20 minutter hang TIL ikke med i det hele tatt. Bortelaget ble virkelig tatt på sengen av et aggressivt hjemmelag som tok kommandoen fra første spark på ballen.

Ikke de helt store sjansene Nærbøfår til, derimot er det TIL som tar føringen i kampen etter 21 minutters spill når Marius Kvello kommer seg opp på sin høyreside, pasningen hans ender opp hos Bård Manneråk Bakken som smeller ballen i keepers lengste hjørne, og Tonstad tar ledelsen helt i mot spillets gang.

Men hvor lenge var Adam i paradiset, bare ett drøyt minutt senere så setter Nærbø inn utligningen.

Nå går det fort i svingene etter utligningen, så får Geir Josdal en eventyrlig dobbelmulighet til å sette ballen i mål, men en heldig og dyktig keeper får avverget førsøkene. Da ebber den første omgangen ut med en scoring til hvert av lagene.

I den andre omgangen er Tonstad mye bedre med i kampen. Det bølger frem og tilbake, omgangens første mulighet får vi når Håvard Sinnes Haughom drar frem skuddfoten og setter ballen like over i fra ca 20 meters hold.

Nå er det Tonstadsom kjører på, og en kommer til en ny god mulighet når Steffen Kvello brenner til i fra ca 25 meter, men nok en gang så kunnet kneppet vært skrudd et hakk ned.

Andreas Ovedal-Netland gjør en kjemperedning i det 59. minutt som holder Tonstad inne i kampen.

Den siste halvtimen så står kampen og vipper, ender det med poengdeling, eller skal vi få en vinner…

Ti minutter før full tid så slurverTonstad med et oppspill, og da sier den tidligere Brusand spilleren Joakim Monge Omland takk for serveringen, og setter inn det som skulle bli matchvinner-scoringen.

Tonstad trykker på de siste minuttene for å  berge ett poeng, men sliter med å få ballen bak en meget god hjemmekeeper. Da ender seriestarten med tap.

Best på Tonstad torsdag var kaptein Ole Asbjørn Liland og målscorer Bård Manneråk Bakken.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Runar Ovedal (Mads Andor Eitland 61) – Leif Henry Waldeland – Nils Johannes Hadland – Marius Kvello (Geir Josdal 85) – Steffen Kvello (Erling Andre Biktjørn 64) – Ole Asbjørn Liland – Håvard Sinnes Haughom (Aron Moen Kvinlaug 61) – Sondre Gyland – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 61) – Bård Manneråk Bakken

Foto: Bård Manneråk Bakken