Rogalandscupen herrer 2. Runde Tonstad – Brusand 3-1 (1-0)

3-0 (66) Geir Josdal

Annonse

3-1 (73)

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Tonstad trakk Brusand i Rogalandscupen for andre året på rad. Dermed fikk Tonstad sjansen til å revansjere fjorårets 0-4 tap borte på Jæren. Dette året skiller det en divisjon mellom lagene etter at Brusand rykket opp fra TILs 5 div avd i fjor høst. Dermed startet kampen med et straffespark som Sondre Gyland satte sikkert i nettmaskene.

Hjemmelaget tar tak i kampen allerede i fra avspark, og har en ball i nettet som blir avblåst for offside etter at kvarteret er spilt.

I det 20. minutt avverger TILs keeper Andreas Ovedal-Netland en meget stor Brusand-sjanse da han redder skuddet i fra spissen som er alene igjennom.

Dette er den eneste sjansen bortelaget får i første omgang. Det er Tonstad som har ballen, og det er Tonstad som lar ballen gå i fra spiller til spiller, i  motsetning til bortelaget som måker ballen langt frem i banen ved en hver anledning.

Tonstad burde doblet ledelsen i det 24. minutt da Sondre Gyland sender i vei et skudd som dessverre smeller i stangen. Da har hjemmelaget bare en snau ledelse etter den første omgangen.

Andre omgang er bare et par minutter gammel når TIL får en corner som havner hos Steffen Kvello som smeller ballen i tverrligger og over.

Sondre Gyland tråkler seg innover i feltet når uret viser 53. minutt. Han blir lagt i bakken og Ragna gaper på straffe, og vår ivrigste supporter har aldri tatt feil på en fotballkamp, så dommer Rune Røyland har bare å lystre. Straffen setter Sondregutten selv inn helt oppe i krysset og speaker Kjell Grimsby går bananas med mikken.

Tonstad maler på, og det er Geir Josdal som får en god mulighet til å øke ledelsen etter 65. minutt med et godt skudd som går like utenfor. Bare minuttet senere så trår Tonstad til med kveldens angrep etter meget flott spill av Marius Kvello som fosser opp på sin høyreside, han ser at Geir Josdal kommer stormende inn i feltet, og denne gangen setter han ballen sikkert i mål til 3-0 ledelse.

Nå kjører bortelaget på fremover for å komme inn i kampen som de har vært bakpå i nesten hele tiden. De får inn sin redusering i det 73. minutt, og Tonstad går noen spennende sluttminutter i møte.

Det neste store som skjer på stadion er når Markus Josdal blir sent innpå i det 89. minutt i det som de lokale sier er tidenes yngste Tonstad-spiller i en obligatorisk kamp på senior-nivå med sine 14 år og 161 dager, Gode takter fikk han også vist frem i de 5-6 minuttene han fikk spille.

Like før slutt så får Benjamin Dåvang en stor mulighet til å legge ballen i målet, men lobben hans går i stangen dessverre.

Når dommer blåser av kampen så blir han fortalt av en Brusand spiller at dette var meget dårlig dømt, så da blir det direkte rødt kort etter kampslutt.

En fortjent seier til Tonstad som med dette er videre til åttendelsfinale, trekning av denne blir en gang i april.

Bestemannspremien i kveld gikk til keeper Andreas Ovedal-Netland som hadde en meget god redning i første omgang, og stod ellers meget bra igjennom hele kampen.