Home>Front>Veien åpen – våt og tung snø
Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front

Veien åpen – våt og tung snø

Snøen var både våt og tung for snøfreseren. Derfor gikk det lang tid fra Gravassryggen til Tverråna (Roagalands grense). Vi startet klokka 0600 og var ikke ferdig før etter klokka 1200, sier Kristian Fløysvik ved Sigmundsen Transport til Sirdalmedia. Han var sammen med Tor Jone Aase.

Hunnedalsveien eller fylkesvei 450 ble åpnet fra Gravassryggen til Øvstabøbommen klokka 15.09 lørdag ettermiddag. Veien ble stengt torsdag ved 10.45-tiden. Vind og snøfokk var årsaken til stengingen. Så ble det sendt ut rødt varsel for fare for snøskred. Derfor ble ikke veien ryddet fredag, men brøytemannskapene ventet til lørdag morgen.

Mannskapene som kjørte snøfreserne til Sigmundsen, oppdaget ikke ras noen steder langs Hunnevatnet, der hvor det gikk tre snøras forrige mandag, 13. mars.

  • Mest snø var det langs Hunnevatnet med omkring 0,5 – 1,0 meter med snø, forteller Fløysvik.

Foto: Snøfreserne kjørte parallelt med rydding av fylkesvei 450. Bilder: Leif Sirevåg

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, transport

Automatisk generert beskrivelse

Store snømengder på deler av strekningen mellom Gravassryggen og Tverråna.

To snøfresere startet fra Gravassryggen i grålysningen lørdag ved 6-tiden. Rogaland startet samtidig fra Øvstabøbommen på den andre siden. Maskinene hadde henholdsvis 300 og 450 hestekrefter og det var nødvendig i den tunge snøen. I perioder av strekningen slet de mer enn normalt, mens det andre steder nesten ikke var kommet snø.

Annonse

Fredag hadde brøytemannskapene travelt med å rydde veibanen fra Ådneram til Tonstad. Da kjørte først en veihøvel og etterpå kom en traktor med snøfreser som fikk kastet opp snøen. En effektiv måte å få bryte ned snøen og isen. Lørdag var store deler av fylkesveiene 450 og 468 nesten bare med svart asfalt.

Et bilde som inneholder snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Våt og tung snø ventet brøytemannskapene lørdag morgen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, dag

Automatisk generert beskrivelse

Høye og harde brøytekanter langs fylkesvei 450 etter at to snøfresere har ryddet veien.