Home>Nyhet>Durabelig batalje
Nyhet Sport Tonstad

Durabelig batalje

5. Div. Avd 1, Herrer, Tonstad – Kåsen 3-4 (2-3)

Mål

0-1 (10) Joakim Oma

1-1 (23) Sondre Gyland (str)

2-1 (24) Sondre Gyland

Annonse

2-2 (25) Sindre Valstad Tjøtta

2-3 (40) Sebastian Bakken Dalbye

2-4 (82) Joakim Oma

3-4 (86) Nils Johannes Hadland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tonstad tok torsdag i mot divisjonens serieleder, Kåsen, som stod uten poengtap før turen til Tonstad. De kunne vende nesen hjem igjen med tre nye poeng i bagasjen etter at de vant en durabelig batalje knepent 4-3.

Det var serieleder Kåsen som startet kampen best og gikk i ledelsen etter et flott hodestøt når det var spilt 10 minutter.

Etter baklengsmålet kom vi bedre med i kampen, og var veldig nærme i det 14. minutt da Geir Josdal sendte i vei et hardt skudd som stusset bort i en medspiller før den sneiet tverrliggeren og gikk ut til corner.

I det 17. minutt var det kaptein Ole Asbjørn Liland som kom til en god skuddposisjon, men skuddet gikk like til side for mål.

Nå var Tonstad skikkelig påskrudd, og ballen gikk flott mellom spillerne, og i det 21. minutt fikk Sondre Gyland en flott ball som han tok med seg inn i feltet hvor han ble lagt i bakken. Straffen satte han selv sikkert i mål.

Rett etter at Kåsen hadde tatt avspark etter scoringen, fikk Tonstad snappet ballen, og det var Steffen Kvello som fikk sendt ballen videre ut til Sondre Gyland som tråklet seg forbi en haug av spillere før han sendte ballen i keepers lengste hjørne med venstrefoten. Tonstad var i en helt fortjent føring med 2-1.

Men ikke lenge etterpå var Kåsen frempå med utligningen, en scoring som luktt litt offside, men den ble stående.

Nå var det Kåsen som tok tak i kampen igjen, og i det 38. minutt så dundret de et frispark kontant i tverrliggeren.

Fem minutter før pause kom dommer virkelig i fokus. Kåsen mente at de skulle ha et straffespark etter knuffing i feltet, men dommer vinket bare spillet videre. En Kåsen spiller fikk slått ballen inn i feltet igjen til en spiller i soleklar offside posisjon, men dommer godkjente scoringen med begrunnelse av at han skulle dømt straffe i forveien…..akkurat den regelen var ny for meg…..

Da lå hjemmelaget under med ett mål til pause, men her var det fullt mulig å vende kampen.

Andre omgang startet bra for TILs del, vi kom til målsjanser ved både Aron Moen Kvinlaug og Ole Asbjørn Liland, men en god Kåsen keeper forhindret at Tonstad fikk ballen i nettmaskene.

Etter 70 minutter var Sondre Gyland nede med krampe, og hjemmelagets to målscorer måtte kaste inn håndkleet.

Kampen stod og vippet, men det var Kåsen som skulle øke ledelsen i det 82. minutt.

Fire minutter før slutt så smeller Nils Johannes Hadland til i fra 16-meter og ballen føk i mål til ny spenning i kampen.

Like etter scoringen sin måtte Nils Johannes forlate banen etter en duell som ender i smerter i kneet.

Tonstad klarer ikke å få inn flere mål, og dermed så ender det med borteseier til Kåsen som øker sitt forsprang på tabellen til fem poeng.

Tonstad er meget skuffet over sesongens to første kamper. Klarer rett og slett ikke å avgjøre kamper som er jevnspilte, i begge kampene i årtes sesong så har TIL ledet før en ender opp som taperlaget. Neste mulighet er borte på Lye til onsdagen.

En jury kåret høyreback Marius Kvello som fikk et gavekort i fra YX Tonstad, Marius bidro stort i sin rolle som back, men kom seg også frem i banen med flere gode innlegg.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Arne Thomas Eitland (Andreas Netland 73) – Leif Henry Waldeland – Nils Johannes Hadland (Aron Moen Kvinlaug 87) – Marius Kvello – Steffen Kvello (Aleksander Haughom 65) – Ole Asbjørn Liland – Aron Moen Kvinlaug (Erlend Oskar Risnes 80)- Sondre Gyland (Martin Roar Kinden 70) – Geir Josdal – Erlend Oskar Risnes (Benjamin Dåvang 46)

Bilde, Marius Kvello