Home>Front>Langtidsrøykt lokalmat
Front Nyhet forts.

Langtidsrøykt lokalmat

I løpet av natten har det nystartede firmaet Røyk´s langtidsrøykt lokalmat i 12 timer. De startet skjærtorsdag kveld ved 22-tiden og var ferdig klokka 1000 neste dag, klar for servering. Langfredag er de på plass utenfor bakeriet Hekta, hvor du kan få kjøpe porsjonsmat.

Det serveres svinenakke fra Stølsgris i Ådneram, Kvævenlammelår fra Tore Kvæven og brisket fra ku på Varhaug, men tilberedt hos Nyyyt på Røisland Gård på Bue. Pluss brød fra Hekta.

Råvarene er av første klasse og de tilberedes i en tre meter lang smoker fra Austin Smoke Works i Texas.

Den står inne i en mobil vogn som de var heldige å få kjøpt av BBQ Shop på Østlandet. Det fyres med eikeved og temperaturen ligger på omkring 100-110 grader.

Foto: Røyk´s mannskap, fra venstre Linn Vaage, Roy Jørgen Tyskeberget, Hein Andre Langåker, Kjetil Austdal og Erik Johnsen.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, grunn

Automatisk generert beskrivelse

BBQ-vogna plassert ved Hekta langfredag.

Annonse

I dag har de tatt turen til Øvre Sirdal, men til daglig er vogna og utstyret parkert ved Folkvord gård på Hegreveien. Roy Jørgen Tyskeberget er kokk og butikkslaktermester og leder arbeidet med tilberedingen og selve røykingen.

  • Vi er mobile med denne vogna og kommer gjerne til lokale og private arrangementer, eller matkurs hvis det er ønskelig, sier Hein Andre Langåker til Sirdalmedia.
Et bilde som inneholder matlaging, kjøkkenapparat

Automatisk generert beskrivelse

Røykovnen holder en varme på 100 – 110 grader.

Svinenakke fra Stølgris og pølse fra Nyyyt.

Slik serveres porsjonene med svinenakke nærmest og brisket bak.