Home>Front>Lyseveien åpner før 12. mai
Front Nyhet

Lyseveien åpner før 12. mai

Agder Fylkeskommune håper å kunne åpne Lyseveien før 12. mai. Så vil Suleskardveien over til Brokke bli åpnet 21. mai, etter planen.

Ådneram Maskin i samarbeid med Sigmundsen Transport fra Ålgård, startet like etter påske å brøyte anleggsveien innover Hønedalen fra Haugen til Hegrefoss. Denne uken er anleggsveien fra Ådneram til Duge kraftstasjon eller Svartevassmagasinet klargjort. Disse oppdragene utføres for Sira-Kvina Kraftselskap.

Foto: Store snømengder innover anleggsveien til Duge.

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, natur Automatisk generert beskrivelse

Høye brøytekanter innover anleggsveien til Duge kraftstasjon og Svartevassmagasinet.

Nå er de samme selskapene på vei oppover fylkesvei 450 eller Suleskardveien. Ifølge Per Magne Hindersland, byggeleder for Agder Fylkeskommune, skal det brøytes og ryddes vei inn til vernesonen. Det betyr inn til Øyarvatnet eller Rosskrepp kraftstasjon ved Heiestøl.

Når den etappen er unnagjort i neste uke, flyttes snøfreserne over til Lyseveien. Der skal da veien klargjøres til Lyse.

Annonse

12. mai starter siste etappe av brøyting og snøfresing av fylkesvei 450 eller Suleskardveien. Da er det fra Øyarvatnet til Rosskreppfjorden Sigmundsen Transpoort har kontrakt til å klargjøre. Så kommer de fra Brokkesiden på resten av veien.

Det er mye hard og kompakt snø som møter mannskapet. I tillegg er det en stor snøfonn opp Suleskardveien, da trenges en gravemaskin i tillegg for å rydde bort snøen.

Bildene fra anleggsveien viser at det er ganske mye snø, noe også Sira-Kvina Kraftselskap har bekreftet i sine prognoser for snøsmeltingen.

I enkelte partier på anleggsveien til Duge er det mye snø.