Home>Front>Makalaus påske
Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, skisport Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Makalaus påske

For en makalaus påske. Været fra sin beste side med massevis av sol, kaldt og gode snøforhold over alt. Vi kunne ikke fått det bedre. Og så hadde vi samme godværet og føret i vinterferien. To gode ferieuker på samme sesongen. Helt magisk.

Langturene har stått i kø for mange denne påsken. Godt vær, godt føre og snø i massevis. Sinneskulå, Grautheller, Taumevass, Falkedalen og Kvinen er blant favorittene som mange har besøkt. Selv om du har gått utenfor løypenettet, har det vært godt føre. Nysnøen som kom like før påske, hjalp veldig på det harde underlaget.

Foto: Veldig mange forskjellige hytteforeninger har hatt sine samlinger i finværet, dette bilde av Oliver Helland fra Bryne er tatt på Rubetødnan påskeaften.

Stor trafikk hjemover på 1. påskedag. Her ved Joker Sinnes var det handel og elbillading før hjemturen.

Toppturer er det også mange som har vært på, når skredfaren hadde lagt seg til ro i dette området. Grubbå er og blir et populært sted for den slags turer. Likedan baksiden av Hilleknuten ned til Storekvæven. Så er det også noen områder mellom Lortabu og Hundevatnet langs fylkesvei 450 som benyttes til off piste-turer.

Ånen Ådneram er fornøyd med påskebesøket i skitrekket.

Annonse

Ånen Ådneram kjører sin tråkkemaskin så langt han kan inn i Flatstøldalen og Grydalen, før han kommer til vernesonen. Der er det ikke tillatt med motorisert ferdsel.

Skitrekkene melder om godt besøk denne påsken, mer enn vanlig de siste påskene. Vinterferien er den beste uken og det er ingen alpinanlegg som slår de rekordene og besøkene som er der.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk kan melde om bedre besøk i år sammenlignet med fjoråret. 300 – 400 besøkende i gjennomsnitt hver dag denne påsken.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk har hatt flere dager med over 1.000 besøkende. Han er kjempefornøyd med årets påskebesøk. Hytteutbyggingen de siste årene på Fidjeland, viser godt igjen på besøkstallene.

  • Vi skal ikke klage over besøkende i påsken. 14.000 besøkende i år mot 12.000 besøkende i fjor, sier Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.

Han karakteriserer det som en kjempepåske. Mildværet med regnbyger de to siste dagene ødelegger.

  • Ellers hadde vi nærmet oss vinterferien med 19.000 besøkende, sier Tjørhom.

Vinterferien og påsken redder sesongen. De utgjør 33.000 av 73.000 besøkende hittil i sesongen. Tjørhom regner med å passere 75.000 som var fjorårets sluttall.

  • Vi har flere uker til med drift før vi stenger av for sesongen. Det er massevis med snø og gode forhold. Ålsheia stenges ned etter påske og da starter vedlikeholdet. Derfor vil bare Tjørhomfjellet være åpent resten av sesongen, sier Tjørhom.


Tormod Ousdal har vært ute med sine startkabler noen ganger i påsken.

For bilistene har det vært gode forhold denne påsken. På fylkesveiene 42, 468 (Gyadalen – Tonstad – Sinnes) og 450 (Hunnedalsveien) har det vært tørre og fine veier, forteller Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging som har kjørt en del turer der i påsken.

  • Ikke noe spesielt travel påske. Noe starthjelp og hjelp med tekniske utfordringer har det vært, men mer normalt, utdyper Ousdal om påskeoppdragene.

Et bilde som inneholder natur, regn, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Så kom mildværet sammen med regn på 1.påskedag.