5 Div. Avd 1, Herrer, Lye – Tonstad, 5-4 (2-3)

3-3 (53) Martin Lende

4-3 (63) Martin Lende

4-4 (78) Bård Manneråk Bakken

5-4 (87) Martin Lende

Nok en gang tapte Tonstad en kamp med minst mulig margin. I sesongens tre første kamper har laget ledet kampene. Til slutt står en igjen som det tapende laget i kamper hvor det gjerne kunne vært Tonstad som stod igjen som det seirende laget. Marginene er små, så her er det bare å ta med seg det som er bra, og luke bort det som ikke er bra.

I en sur kald nordvest vind under fjellet på Lye var det hjemmelaget som tok føringen i kampen etter 11 minutters spill.

Jørgen Lindanger måtte spille back i onsdagens kamp etter at en sliter med en haug med skader. Han holdt i 25 minutter før sykdommen i kroppen slo han helt ut. Tonstadvar tvunget til et tidlig bytte, og inn kom Erlend Oskar Risnes.

Undertegnende fikk ikke med seg utligningen til Steffen Kvello siden innleggs-forsøket hans i fra ca 30 meter endte opp i bena på keeper. På finurlig vis klarte keeper å slippe ballen under foten og inn i mål.

To minutter senere var TIL i føringen etter at en retur havnet hos Geir Josdal som satte ballen kontant i nettmaskene i fra 10-12 meter.

Lye klarte å få inn en ny scoring i det 41. minutt og da er en like langt i kampen.

Like før pausesignalet lyder, mottok Geir Josdal ballen på venstresiden, han så at Erlend Oskar Risnes er på full fart inn i feltet. En perfekt ball i fra Geir som fant foten til «Pedro» som hamret inn ledermålet.

Ledelse til pause har vært gjennomgangsmelodien til både førstelaget og toerlaget denne sesongen. I de seks kampene som er spilt så langt, har Tonstad ledet i fem av de, og alle er tapt til slutt……

Bortelaget rotet det til i det 53. minutt og Lye kan nok en gang utligne ledelsen.

I kampens 63. minutt får hjemmelaget innkast på divisjonens minste bane, og det unytter de ved at det hives helt inn på femmeteren hvor Tonstad ikke klarte å vinne duellene. Nok en gang får de ballen i målet.

Et godt innøvd corner trekk i det 78. minutt av Aron Moen Kvinlaug havnet hos Bård Manneråk Bakken som fikk ballen i mål fra omtrent 12 meters hold, og Tonstad utlignet fortjent Lye’s ledelse.

1. Kun tre minutter før kampslutt, blir det som skal være en helt grei avklarering 20 meter i fra mål en total bom på ballen, og kampens målgrossist, Martin Lende, takket og bukket og satte enkelt inn sitt fjerde mål for kvelden.

For en kalddusj dette var i en kamp hvoren virkelig burde hatt poeng. I neste kamp må feilene som koster oss poengene bort hvisen skal klare å tukte Moi som kommer på besøk tirsdag i neste uke.