Home>Nyhet>Nyhet forts.>Promillekontroll og rakettforbud
Nyhet forts.

Promillekontroll og rakettforbud

Politiet ved Sør-Vest Politidistrikt gjennomførte søndag, mellom klokka 1050 og 1130, promillekontroll i Øvre Sirdal. 60 bilførere ble kontrollert og alle blåste innenfor lovlig verdi.

  • Det syntes vi var svært gledelig, siden vi vet hvor mange tusen mennesker som er i dette distriktet i påsken, sier Jon Uleberg og Ole Gerhard Nodland, som gjennomførte kontrollen, til Sirdalmedia.

Kontrollen ble gjennomført i krysset fylkesvei 468 og Solheimsveien, like ved helsehuset på Tjørhom.

  • Hyttefolket og dagsturistene må nok påregne flere kontroller i løpet av påsken. Med nærmere 40.000 tilreisende er det nødvendig, sier Uleberg.

Politikontakten i Sirdal vil også minne om rakettforbudet på påskeaften. Det har vært et økende problem, men i fjor oppførte turistene seg meget bra.

  • Alle de som gjester Sirdal i påsken, skal huske på at viltdyrene har hatt en tøff og lang vinter, og de tåler ikke den belastningen som raketter representerer, sier Uleberg, og legger til at dyrene nå er drektige og skal føde snart.

Politiet vil være på vakt dersom de ser eller oppdager noen raketter, dette vil da bli slått hardt ned på. Eventuelle brudd kan medføre store bøter.

Foto: Jon Uleberg fra Sør-Vest politidistrikt hadde promillekontroll på Tjørhom søndag formiddag.