Home>Nyhet>Svært lite skader i påsken
Nyhet

Svært lite skader i påsken

Denne påsken har det vært svært lite skader i øvre Sirdal når en tenker på at mellom 30.000 – 40.000 turister har besøkt dalen de ti siste dagene. 35 skader er registrert hos Speidernes Beredskapsgruppe og Sandnes Røde Kors Hjelpekorps.

Hvor mange pasienter som er behandlet ved legekontorene på Tjørhom og Tonstad, får vi ikke oppgitt noe tall på. Ei heller hvor mange transporter AMK-sentralen har utført med sine to ambulanser i løpet av påskehelgen.

  • Denne flotte påsken har det vært ekstremt lite skader. Vi har videresendt ti skadede personer til legevakten, sier Ivar Anton Nøttestad ved Speidernes Beredskapsgruppe i Ådneram, til Sirdalmedia.

I tillegg har de utført hjelp til to personer som var på tur i turistforeningens løyper. En som hadde skadet en tommel. En annen som hadde brukket sine ski.

De har også utført to kjentmannsturer. En til Kjerag. Den andre sammen med politiet til Litle Aurådal og Storevatnet.

I tillegg er det utført skredøvelse hvor både mannskap fra «SAR Queen» deltok sammen med Marianne Hompland fra Tonstad, sammen med sin nyutdannede lavinehund, Enya.

Foto: Erik Våland fikk skadet sin fot i Ålsheia skjærtorsdag. Han ble tatt hånd om av mannskaper fra Sandnes Røde Kors Hjelpekorps. Erik ble tatt med til legevakten for videre sjekk.

Annonse


Skredøvelsen i Ådneramdistriktet sammen med «SAR Queen», Marianne Hompland og lavinehunden Enya. Foto: Speidernes Beredskapsgruppe.

Sandnes Røde Kors Hjelpekorps melder om 25 skader i påsken. Helst brudd i terrenget av armer og bein, opplyser Anne Lise Kluge og Herman Brustad.

Påskeaften hadde Hjelpekorpset sammen med Norsk Folkehjelp en leteaksjon i området Nesset/Nessetdalen. Politiet hadde fått melding om noen som hadde ropt og skreket etter hjelp. Fem snøscooterpatruljer var ute fra klokka 2230 til klokka 0100, men uten resultater og da ble aksjonen avsluttet.

Mannskapet fra «SAR Queen» og speiderne som deltok i skredøvelsen. Foto:Speidernes Beredskapsgruppe.