Home>Front>Tidenes beste påske
Front Nyhet

Tidenes beste påske

Butikker og spisesteder i øvre Sirdal har hatt tidenes beste påske noensinne. Fra alle steder meldes det om rekorder, etter besøk av mellom 30.000 – 40.000 turister. I det nyåpnede bakeriet til Hekta på Sinnes, har det hver morgen hvert brødkø.

Eneste negative gjenganger er taxi-tilbudet. Det er ikke godt nok. Skjenkekontrollen og politiet har også besøkt spisestedene, og de har ikke noen særlige merknader.

  • Jeg har aldri opplevd en så fantastisk påske, med så mange smilende og blide gjester, som i år. Påskerekord, med 2,5 millioner kroner i omsetning, er glimrende, sier Eivind Klemetsen, daglig leder av Fjellstuå, til Sirdalmedia.

Han har hatt besøk av både politiet og skjenkekontrollen og tilbakemeldingene er gode. Taxi-tjenesten er et kapittel for seg selv. Ikke godt nok, fastslår Klemetsen, som har solgt rekordmange pizzaer denne påsken.

Foto: Hver morgen var det brødkø hos nyåpnede Hekta bakeri.

Eivind Klemetsen er fornøyd med påskebesøket.

  • De fleste dager i påsken ble vi utsolgt for både brød og småbakst, sier Åsne Lilledrange Fjeldsaa, en av eierne til Hekta Bakeri, sammen med Ingvild Skadberg Fagerheim.

De startet med bakingen tidlig på natten og stod på til ettermiddagen. En litt stresset periode siden bakerovn og utstyr ikke ble tatt i bruk før to uker før påske. – Vi kan gjerne kalle dette en bråstart, sier Åsne, som hadde mange gode medarbeidere som hjalp til.

Annonse

Åsne sier de mottok massevis av gode tilbakemeldinger fra kundene. Med køene ble det ikke tid for alle kundene til å se de andre gode lokalvarene vi har å tilby.

Ingvild Skadberg Fagerheim og Åsne Lilledrange Fjeldsaa har all grunn til å være fornøyd med åpningen av Hekta bakeri.

Edel Byberg ved Handleriet melder om godt besøk og god omsetning for de to butikkene. Asiamat kommer til å avvikle ved utgangen av mai. De klarer ikke følge opp med åpningstidene, og ha åpent hver helg som er forventet. De har problemer med å skaffe fagfolk til å hjelpe. Byberg opplyser at de er i samtaler med andre som vil overta lokalene.

  • Det er lenge siden vi hatt så godt belegg og besøk som denne påsken. Vi hadde fullt på alle 65 rom fra tirsdag til og med påskeaften, sier Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland.

Berge er strålende fornøyd. Det samme kan han si om besøket på after-ski og middager om kveldene.

Simen Berge er godt fornøyd med påskebesøket.

Restauranten Slottet har også hatt fullt hus denne påsken. 2.410 gjester fra mandag 3. april til og med 1. påskedag. Det ga en omsetning på 1,7 millioner kroner, en oppgang på 100.000 kroner fra i fjor, opplyser daglig leder, Anders Berg Marcussen.

Han er heller ikke fornøyd med taxitjenesten. Slottet har måttet gå til anskaffelse av en sjuseter for å kunne tilby tjenester når taxiene ikke dukker opp.

  • Vi er veldig godt fornøyde med logistikken og kvaliteten fra kjøkkenet. Mer håndarbeid enn på lenge, sier Marcussen, som kan ønske at gjestene booker bord tidligere. For mange kommer i siste liten.

Fjellbutikken i Suleskard melder om påskerekord med 1,9 millioner kroner i omsetning, mot 1.650.000 kroner i fjor. 15 prosent oppgang, er Anne May Krohnfeldt Suleskard godt fornøyd med. Det betyr at snaut 5.000 kunder har vært innom butikken i påsken.

Fram til 30. april skal de tømme den gamle butikken, før de flytter inn i nye lokaler 11. mai, hvis planene holder i innspurten.

Geir Helge Tjørhom er fornøyd med påskehandelen.

Joker Sinnes eller, GP´en på folkemunne, har hatt en oppgang i omsetningen på 20 prosent denne påsken. Det betyr 4,9 millioner kroner i omsetning, opplyser innehaver Geir Helge Tjørhom.

11.150 kunder var innom og handlet i denne perioden. En del varer som de hadde bestilt uteble. Det irriterer Tjørhom at antall egg kartonger ble redusert fra bestilte 37 kartonger til 10. Da blir det fort krise for alle de som ønsker egg til påske. Han har ikke fått oppgitt noen grunn til hvorfor dette skjedde.

Gunn-Siri Ousdal har god erfaring med døgnåpen butikk i påsken.

Den døgnåpne Omlidbutikken hadde godt besøk i påsken og de satte omsetningsrekord, uten at Gunn-Siri Ousdal har alle tallene klar enda. Butikken var ubetjent på de «røde» dagene. Da var bare personalet innom og fylte på varer som var utsolgt.

  • Påskehandelen har gått greit. Publikum har oppsøkt butikken morgen, midt på dagen og særlig om kveldene, gjerne fram til etter midnatt, forteller Gunn-Siri.

Tidligere år har Omlidbutikken vært åpen på skjærtorsdag og langfredag, men stengt både 1. og 2. påskedag. Nå kunne kundene handle når det passet dem med den døgnåpne butikken.