Home>Front>Tour of Norway over Suleskard 1. pinsedag
Front Nyhet

Tour of Norway over Suleskard 1. pinsedag

Det internasjonale sykkelrittet, Tour of Norway, kommer tilbake til Sirdal denne våren. 1. pinsedag eller 28. mai vil 19 lag eller 114 ryttere sykle gjennom øvre Sirdal, med direkte TV-overføring, nasjonalt som internasjonalt.

For to år siden var det start i Tjørhomfjellet, en tur ned til Dalane-regionen og opp igjen med mål på Fidjeland. Dette året starter løpet klokka 1335 fra Valle, går over Suleskard, videre fylkesvei 450 gjennom Fidjeland, Sinnes og nedover Hunnedalen til Byrkjedal, Dirdal, Oltedal hvor de sykler over Seldalsheia, kommer ned til Sandnes og fortsetter til Stavanger med målgang på Ullandhaug. Denne etappen er 172.5 kilometer.

Foto: Tour of Norway gjestet Sirdal i august 2021.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Her finner du traseen for sykkelrittet fra Valle til Stavanger.

  • Når rytterne kjører over Suleskard og gjennom Sirdal, vil veien være stengt en periode. Tidspunkter vil vi komme tilbake til, opplyser Roy Hegreberg, daglig leder av Tour of Norway, til Sirdalmedia.

Flere million seere i hele verden følger denne TV-sendingen. Sykkel er spesielt populært internasjonalt. Dersom noen vil reklamere for noe eller ha noen form for aktiviteter, er det muligheter for å gjøre det langs ruten. Det er et krevende arrangement og arrangøren trenger 2.000 frivillige til å være med på å avvikle sykkelrittet.

  • Ni av de lagene som stiller til start, skal også være med i årets Tour de France. Av lokale ryttere stiller Alexander Kristoff, sier Hegreberg.

Tour of Norway har et budsjett på 16 millioner kroner. Hegreberg sier det er tøffe tider og ikke helt lett å skaffe til veie de nødvendige millionene til arrangementet. Sist dette kjente rittet besøkte Sirdal var under korona-restriksjonene i august 2021.

Annonse

Rittet starter fredag 26. mai med prolog i Bergen sentrum. Lørdag starter rittet i Jondal og kommer i mål på Hovden.

Løypeprofilen for etappen Valle – Stavanger.