Home>Arkiv>Åpner 16. mai klokka 1200
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, kjøretøy, snø Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Åpner 16. mai klokka 1200

Lyseveien, fra Sirekrok til Lysebotn, blir åpnet 16. mai klokka 1200. De to snøfreserne kom igjennom siste etappe torsdag kveld. Suleskardveien åpnes etter planen søndag 21. mai.

Den populære turistveien, Lyseveien eller fylkesvei 4224, skal nå finpusses før åpningen. Det betyr at veibanen høvles der det er is og til slutt skal den sopes.

De to snøfreserne til Ålgårdfirmaet, Tore Sigmundsen, blir nå flyttet over til Suleskardveien. Ifølge vernebestemmelsene kan brøytingen i forbudssonen starte fredag.

Det betyr at snøfreserne starter mandag etter Vestre og Austre Flogavatn, der Monsbakkene starter. De skal brøyte fram til Rosskreppfjorden, der de møter mannskapene fra østsiden.

Byggeleder, Runar Gautestad, ved Agder Fylkeskommune har ansvaret fram til Håheller fra Brokkesiden. De starter nå i forbudssonen og det er mer snø i år enn i fjor. Gautestad forteller at det er fire meter høye brøytekanter.

Annonse

Brøytemannskapene starter ved begynnelsen av Kvislaskaret. Da skal de ta seg til toppen og det høyeste punkt på Suleskardveien. En gravemaskin og en snøfreser brukes til å brøyte fylkesvei 450 fra øst.

Så er det bare å håpe at veien kan åpnes som planlagt 21. mai.

Foto: Høye brøytekanter på Lyseveien også.

Et bilde som inneholder transport, utendørs, snø, Snøplog Automatisk generert beskrivelse

Snøfreserne er ferdig på Lyseveien og flyttes i helgen til Suleskardveien.

Maskinene sliter seg oppover Kvislevasskaret fredag med gravemaskin og snøfreser.