Home>Front>Eivind serverte Dag Otto vafler
Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, Sykkelhjul Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Eivind serverte Dag Otto vafler

Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue hadde invitert TV2-reporter Dag Otto Lauritzen på nystekte vafler hvis han stoppet under Tour of Norway søndag. 3. etappe gikk fra Valle via Suleskardveien, Hunnedalen, over Seldalsheia til Ullandhaug i Stavanger.

  • Da Otto stoppet og intervjuet meg om vårt familiesykkelløp, serverte jeg han samtidig nystekte vafler. I tillegg fikk han masse vafler med seg i bilen, sammen med syltetøy, sier en fornøyd Eivind Klemetsen.

Foto; Dag Otto Lauritzen intervjuer Eivind Klemetsen.

Et bilde som inneholder utendørs, Landkjøretøy, vei, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Tour of Sirdal hadde 103 deltakere.

Sykkelløpet for familier, miniløpet Tour of Sirdal, ble en fulltreffer. Hele 103 deltakere var med på dette. Etterpå var det trekning av flotte premier til deltakerne. Løpet var på 7,3 kilometer, fra Fjellstuå til Haugen, på andre siden av elva Sira, over Nessetbrua, Sinneslia og tilbake. Etterpå var det grilling og kos, for store og små.

Et bilde som inneholder utendørs, Sykkelhjul, himmel, sykkel

Automatisk generert beskrivelse

Alle barna som syklet i Tour of Sirdal samlet.

Tour of Norway kom noe forsinket og passerte Fjellstuå ved 1530-tiden i en svært kald nord-vest vind. 4-5 m/s og vindkast opptil 10 m/s. En utbrytergruppe på åtte ledet løpet og var et par minutter foran hovedfeltet da de kjørte gjennom øvre Sirdal, fra Suleskard til GP-krysset.

Annonse

Hadde vi hatt varmere og bedre sommervær, ville sikkert flere vært med i heiagjengen. Gode hundre i heiagjengen på Suleskard og vel så mange ved Fjellstuå og en del folk ved GP-butikken. Mange spisesteder hadde godt besøk denne dagen og Joker Fjellbutikken serverte 70 søndagsmiddager, bekrefter Anne May Krohnfeldt Sirekrok.

Et bilde som inneholder klær, innendørs, sko, stol

Automatisk generert beskrivelse

70 søndagsmiddager servert ved Joker Fjellbutikken.

114 internasjonale ryttere fra 19 lag deltok i Tour of Norway. De som kjørte over Suleskardveien i morges, kunne melde om temperatur ned mot null på det høyeste punktet, Knuttjørn 1043 meter over havet.

De åtte utbryterne samlet forbi Sinnes Fjellstue.

Et bilde som inneholder utendørs, person, gruppe, vei

Automatisk generert beskrivelse

Hovedfeltet kom samlet omkring to minutter etter utbryterne.

Et bilde som inneholder transport, luftfartøy, himmel, helikopter

Automatisk generert beskrivelse

Helikopteret fulgte rytterne tett.

Et bilde som inneholder utendørs, vei, himmel, tre

Automatisk generert beskrivelse

Nils Nyli fra Road Safety sperret av Suleskardveien i godt over tre timer.

Thibau Nys sterkest opp til Ullandhaug
Det belgiske stortalentet tok sin første proffseier på den andre etappen fra Valle til Stavanger.

Etter en våt og kald dag på sykkelen i går, var det nok mange i feltet som satte pris på at man kunne legge fra seg regnjakken før start på dagens etappe. Rytterne startet i Valle og etter flere bruddforsøk var det til slutt et brudd på åtte ryttere som kom seg av gårde. Disse var: Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Kevin Vermaerke (Team DSM), Dries De Pooter (Intermarché – Wanty – Circus), Joel Nicolau (Caja-Rural Seguros RGA), Manuele Tarozzi (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè), Mathias Bregnhøj (Leopard TOGT Pro Cycling), Zeb Kyffin (Saint Piran) og Torbjørn Andre Røed (Norge). Med 140 kilometer igjen til mål hadde de opparbeidet seg en luke på like over to minutter. I feltet tok INEOS Grenadiers kontrollen.

Den første bakkespurten opp Knuttjørn (1.kategori), gikk til spanjolen Joel Nicolau (Caja-Rural Segurs RGA), som tok med seg 10 poeng i kampen om klatretrøyen. Bak han fulgte Mathias Bregnhøj, Torbjørn Andre Røed, Manuele Tarozz, Dries De Bondt og Dries De Pooter, som tok henholdsvis 9, 8, 7 og 6 poeng.