Home>Nyhet>Første poeng for sesongen
Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Første poeng for sesongen

Jan Henning Jakobsen, ass. trener

7 Div. Avd. 1 Herrer, Tonstad 2 – Orre 2,  4-4 (2-2)

Mål

1-0 (10) Jørgen Lindanger

1-1 (15) Gabriel Refsnes

Annonse

2-1 (38) Jørgen Lindanger

2-2 (39) Magnus Grødeland

3-2 (50) Odd Inge Guddal

3-3 (54) Daniel Aase

4-3 (81) Vladimir Tamasi

4-4 (85) Emil Orre

Tonstad 2 tok sitt første poeng for sesongen mot et sterkt Orre 2 lag som stod med fire seire og kun to tap så langt i sesongen. Uavgjort var et resultat som gjenspeilet det som skjedde tirsdag kveld.

Tonstad 2 startet kampen best, og en som virkelig har vært på hugget i de siste kampene Geir Josdal. Han sendte et skudd avgårde like utenfor nærmeste stolpe da det var spilt kun fem minutter av kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen etter at en corner i fra Aron Moen Kvinlaug som ble klarert i feltet havnet på godfoten til Jørgen Lindanger som satte ballen behersket i mål i fra omtrent 14-15 meter.

Som tidligere i sesongen, gikk det ikke mange minuttene før motstanderen var ajour i kampen igjen. Kun fem minutter etter ledelse, var utligningen et faktum.

Etter 19 minutter sa Alf Erik Øksendal at det fikk være nok spill for i kveld med kuleste draktnummer.

Tonstad rullet opp et flott angrep ved Jørgen Lindanger på venstresiden i det 23. spilleminutt. Han fikk slått et godt innlegg inn til Geir Josdal som nok en gang satte ballen utenfor stengene i fra god posisjon.

Det var sjelden at Orre 2 kom seg til avslutninger. Det meste ble ordnet opp i av en solid forsvarsfirer. I det 31. minutt tror nok de fleste på stadion at bortelaget skulle gå opp i ledelsen etter en duell mellom keeper og spillere i fra begge lag som ender opp i at ballen ruller sikkert inn i målet. En kanonspurt av innbytter Aleksander Haughom sørget for at ballen ble slått unna på mållinjen.

Tonstad tok ledelsen i det 38. minutt etter at Thomas Grimsby har kommet seg løs på høyresiden. Han sendte en perfekt ball inn på foten til Jørgen Lindanger som bredsidet ballen vakkert i mål i fra straffeområdet, 2-1.

Denne gangen holdt ledelsen et minutt etter at en Orre 2 spiller fikk skikkelig klem på kula i fra 20 meter, som gikk inn i målet via stangen. Da var en like langt igjen.

Thomas Grimsby skulle få sjansen til å føre TIL opp i ledelsen igjen i det 41. spilleminutt, men keeper får ballen unna.

Andre omgang var kun fem minutter gammel da en fikk kjempet til en corner. Jørgen Lindanger tok corneren som ble klarert ut i feltet hvor Odd Inge Guddal sendte i vei et godt skudd som keeper ikke nådde opp til. Tonstad er i føringen med 3-2.

Fire minutter senere er det klart for ny utligning da Orre 2 sendte et vakkert frispark i mål fra 20 meters hold,3-3.

Timen er spilt da sesongdebuten til evigunge Øyvind Skadberg var ved veis ende. Da vi eldste spiller byttes ut, hva var mer naturlig med å sette inn lagets yngste spiller. Markus Josdal entret banen som høyreving.

81 minutt viser uret da Håvard Johannes Risnes forserte oppover banen i fra sin høyreback posisjon. Han løftet blikket og sendte en perfekt pasning frem til innbytter Vladimir Tamasi som flikket ballen elegant forbi keeper med sitt første spark på ballen. For et innhopp av spilleren som har vært på sidelinjen med skade i månedsvis.

Det ble noen hektiske sluttminutter på stadion. Først fås en stor mulighet til å punktere kampen i det 83 minutt da Geir Josdal kom seg ned til dødlinjen og fikk lagt en flott ball inn på foten til Markus Josdal som satte ballen like til side for mål.

Etter 84 minutt ble laget redusert til ti mann da Odd Inge Guddal fikk sitt andre gule kort for kvelden.

Like etter utvisningen klarte Orre 2 nok en gang å utligne ledelsen, og de neste minuttene ble det hett rundt øra hos Tonstad-laget.

Thorbjørn Ellingsen gjør en fantom benparade etter 88 minutter som holder oss inne i kampen. Helt på tampen av kampen så jubles det vilt på lagleder- benken til Orre 2 da de trodde at skuddforsøket i fra en av deres spillere gikk i nettmaskene- Da hadde de ikke kalkulert med at Tonstad hadde en ute spillende keeper også i Andreas Ovedal-Netland som spratt til værs og fikk headet ballen over tverra på mirakuløst vis. Jeg må faktisk innrømme at jeg selv så den gå i mål….

Da endte det opp med poengdeling, noe som også begge lags trenere var enige i var et rettferdig resultat. Thomas Grimsby leverte en meget god kamp på midtbanen hvor han vant de fleste duellene. Han bidro også med flere gode løp frem i banen. Bestemannspremien gikk til to-målscorer, Jørgen Lindanger, som foruten sine scoringer gjorde en meget god defensiv jobb også i fra sin venstresving posisjon.

Laget takker de 60-70 som møtte opp for å støtte laget. Det hjalp på. Lagethåper å gi dere en tre-poenger snart.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Martin Roar Kinden (Thomas Lysvold 75) – Alf Erik Øksendal (Aleksander Haughom 19) – Aron Moen Kvinlaug – Håvard Johannes Risnes – Odd Inge Guddal – Øyvind Skadberg (Markus Josdal 61) – Thomas Grimsby – Jørgen Lindanger (Vladimir Tamasi 75) – Geir Josdal – Erling Andre Biktjørn (Andreas Ovedal-Netland 75)

Bilde Jørgen Lindanger og Vladimir Tamasi