Home>Front>Lyseveien åpnet – Suleskard åpner på søndag
Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, dekk Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Lyseveien åpnet – Suleskard åpner på søndag

Lyseveien eller fylkesvei 4224, fra Sirekrok til Lysebotn, ble som planlagt åpnet 16. mai. Søndag åpnes fjellovergangen fra Suleskard til Brokke. Åtte biler ventet ved bommen på Sirekrok før Torbjørn Kvåle fra Agder Fylkeskommune kom og låste opp bommen.

På enkelte partier på veien er det tre-fire meter høye brøytekanter. Etter forholdene er det gode kjøreforhold.

Foto: Høye brøytekanter på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Åpningen av bommen for Lyseveien, ved Sirekrok.

De to snøfreserne til Tore Sigmundsen er kommet inn til Håheller tirsdag ettermiddag, på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke. Så er det klargjøring av veibanen, med fjerning av is og snø, før kosting.

Runar Gautestad, byggeleder ved Agder Fylkeskommune fra Brokke til Håheller, forteller tirsdag at høyeste punkt på 1043 meter ved Knutstjørn er nådd. Da er det bakkene i Smogedalen nedover til Rosskreppfjorden som gjenstår.

Annonse

  • Hvis det ikke inntreffer noe spesielt, regner jeg med at fylkesvei 450 blir åpnet som planlagt søndag, sier Runar Gautestad til Sirdalmedia.

Brøytemannskapene kan melde at det har vært noe hardere på vestsiden dette året. Tirsdag kom det en utlending på sykkel inn til snøfreseren. Han har tatt seg fram på en stengt vei.

På den andre siden kom en danske gående på snøen. Vedkommende hadde startet fra Suleskard. En attraktiv veistrekning. I år er brøytekantene omkring fem meter på det høyeste.

Søndag 28. mai eller 1. pinsedag skal sykkelrittet Tour of Norway kjøre over denne spektakulære strekningen. God reklame for de mange millioner som følger sykkelsporten.

Snøfreseren på vei opp Kvislevasskvæven.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, natur, Glasialt relieff

Automatisk generert beskrivelse

Det er fortsatt store mengder med snø i fjellheimen.