Home>Arkiv>Målrikt men tap for Tonstad
Et bilde som inneholder person, utendørs, Menneskeansikt, klær Automatisk generert beskrivelse
Arkiv Sport

Målrikt men tap for Tonstad

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

5 Div. Avd 1 Herrer, Hovsherad – Tonstad, 5-3 (3-2)

Fredag var det duket for nabo-oppgjør på Hovsherad, en motstander som Tonstad har slitt mot, men fredag skulle de klås, sola skinte fra en skyfri himmel, og alt lå til rette for en nydelig fredagskveld, men det eneste som skinte for Tonstad denne kvelden ble sola…..

Under oppvarmingen kom Andreas Netland med den nedslående nyheten om at det lugget bak i låret Tonstad ble tvunget til bytte allerede før kampstart.

Da kampen endelig var i gang, så var det Hovsherad som stormet i angrep. TIL fikk en i fleisen før minuttet var gått, og da det var spilt tre minutter, var Tonstad bakpå med to mål. Det hele syntes håpløst ut, men så våknet TIL omsider.

God mulighet noteres allerede etter 6 minutter da et godt innlegg i fra Marius Kvello traff pannebrasken til Bård Manneråk Bakken som headet like over i fra god posisjon.

Annonse

Kampen var 7 minutter gammel da en av hjemmelagets spillere handset like innenfor 16-meteren. Straffen satte som vanlig Sondre Gyland kontant i nettet.

Nå var det bortelaget som kjørte kampen. Det noteres en ny god mulighet da Geir Josdal fikk slått inn til Sondre Gyland som dessverre headet ballen over målet.

Utligningen kom i det 28 minutt da en klarering i fra hjemmelagets keeper havnet hos Bård Manneråk Bakken som smelte til på direkten i fra 25 meters hold. Ballen kom seg inn i mål før keeper rakk å nå den igjen. Dermed en helt fortjent utligning så langt i kampen.

Halvtimen nå, Geir Josdal smelte i vei et godt skudd som keeper reddet, og det så ut som at en skulle gå til pause med to mål til hvert av lagene. I de siste sekundene av omgangen så rotet en det til der bak, og dermed så var Tonstad bakpå med ett til pause.

Her var det fullt mulig å få med seg poeng i bagasjen tilbake til Tonstad, men det var Hovsherad som begynte andre omgang best. De smelte ballen i tverrliggeren i fra god posisjon.

Ett nydelig angrep fra Tonstad startet med at Ole Asbjørn Liland kriget til seg ballen i midtsirkelen, rundet av et par spillere før han fant Runar Ovedal på venstresiden. Han tok ballen med seg fremover før han sendte ballen inn i feltet hvor innbytter Benjamin Dåvang satte den i mål ved bakerste stolpe. Da var en like langt i kampen.

Bare fire minutter senere var Hovsherad frempå med en ny scoring, og Tonstad måtte på nytt jage utligning. Samme hva en presser på med, så kom den ikke. Det var istedenfor Hovsherad som punkterte kampen med sin fjerde dødballscoring i løpet kampen i det 87 minutt.

Spillemessig var vi fullt på høyde med Hovsherad, men ble hardt straffet på deres farlige dødballer.

Sesongen så langt har vært under pari. Det slippes inn for mange billige mål. Fremover i banen står en godt. Sammenlignet med de fire første kampene i fjorårets sesong, så ser en hvor den berømte skoen trykker. I fjor scoret Tonstad ti mål på de første fire kampene og hadde sju poeng, i år har en scoret elleve mål og har null poeng….

Gode på Tonstad denne fredagskvelden var Bård Manneråk Bakken og Ole Asbjørn Liland. Bestemannspremien går til sistnevnte som virkelig stod frem med sine ferdigheter i kveldens kamp.

Neste kamp er ikke så langt unna, da en på selveste 16. mai legger turen til Sokndal.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Runar Ovedal – Leif Henry Waldeland – Arne Thomas Eitland ( Mads Andor Eitland 65) – Marius Kvello (Steffen Kvello 78)(Geir Josdal 87) – Ole Asbjørn Liland – Aron Moen Kvinlaug (Erlend Oskar Risnes 46) – Steffen Kvello (Bjørnar Bjørnestad 65) – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 46) – Sondre Gyland – Bård Manneråk Bakken

Mål

1-0 (1) Joakim Ødegård

2-0 (3) Joakim Ødegård

2-1 (7) Sondre Gyland (str)

2-2 (28) Bård Manneråk Bakken

3-2 (45) Sindre Surdal Røyland

3-3 (54) Benjamin Dåvang

4-3 (58) Sindre Surdal Røyland

5-3 (87) Sindre Surdal Røyland

Bilde Ole Asbjørn Liland