Home>Nyhet>Slokket branntilløp på Holmen
Et bilde som inneholder utendørs, rekreasjon, Friluftsliv, fjell Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Slokket branntilløp på Holmen

19. mai var det fire jenter som slokket et branntilløp på Holmen i Sirdalsvatnet. De var ute med en 12-fots jolle og kjente røyklukt da de nærmet seg Holmen. Det viste seg å ulme etter et bål i gapahuken. Jentene gikk ut fra båthavnen på Haughom.

Jentene var snarrådige og fant noen plastposer på stedet som de fylte med vann og helte på gnistene der det kom røyk. Søstrene, Serine (13) og Matilde (15) Skregelid fra Eigersund sammen med Selma Kolflåth (15) fikk slokket branntilløp.

Lørdag ville jentene kvalitetssikre at alt var ok. Dermed tok søstrene turen ut til Holmen igjen, sammen med Ingrid S. Pedersen (15) denne gangen. Til deres overraskelse var det fortsatt røyk og gnister. Det viste seg at brannen ulmet i noen røtter. Da ble det ny innsats med å kaste vann på «bålet».

Svein Haughom sier jentene gjorde en heltemodig innsats. De reddet sikkert Holmen for en større brann, hvis ikke jentene hadde tatt ansvar og slokket.

Rogaland Brann & Redning forteller at det er totalforbud for å gjøre opp ild i marken i tidsrommet 15. april til 15. september. Vaktleder sier det var en imponerende innsats jentene gjorde.

Jentene fant ingen navn i turboken på Holmen. Det er sikkert noen som har vært der på 18. mai eller Kr. Himmelfartsdag, uten å kvalitetssikre gapahuken og stedet før de forlot plassen.

Annonse

Foto: Matilde (fra venstre) og Serine Skregelid og Ingrid Pedersen (foran).

Et bilde som inneholder person, utendørs, Menneskeansikt, klær

Automatisk generert beskrivelse

Selma Kolflåth var med på slokkeaksjonen.

Et bilde som inneholder kart, atlas, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Holmen ligger mellom Haughom og Tonstad i Sirdalsvatnet.