Home>Arkiv>Suleskardveien åpner søndag kl 12
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, snø Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Suleskardveien åpner søndag kl 12

Søndag klokken 1200 åpnes bommen for kjøring av fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke. Veien er vinterstengt fra 1. november til og med 20. mai på grunn av vernereglene for villreinstammen.

Brøytemannskapene melder om store mengder snø i fjellet. På setesdalsiden er det brøytekanter opptil fem meter.

Neste søndag, 28. mai, skal det kjente internasjonale sykkelrittet Tour of Norway kjøre over dette fjellpartiet. Veien vil da bli midlertidig stengt fra klokken 1215 – 1530. Det vil bli god norgesreklame når helikopter følger rytterne med direkte TV-overføring, med de høye brøytekantene og snøkledde viddene.

Foto: Suleskardveien åpner søndag klokken 1200.

Suleskardveien blir stengt neste søndag i perioden klokken 1215 – 1530 på grunn av Tour of Norway.

Forskrifter om vern av Setesdal Vesthei Ryfylkeheiane landskapsvernområde har som et av hovedformålene å ta vare på den sørligste villreinstammen i Europa. Brøytemannskapene kan derfor ikke starte arbeidet med å brøyte veien før 12. mai der hvor veien krysser trekksonen for villrein Vardsvatn-Kvislevassknuten.

Annonse

Brøytemannskapene på vestsiden ble ferdig med brøytingen 16. mai, mens man på østsiden holder på med innspurten ned Smogedalen til Rosskreppfjorden.

Siste del av ferdiggjøringen er soping av veibanen for eventuell grus som er blitt liggende vinteren over. Det er viktig for så vel motorsykler som syklister.

Lyseveien, fra Sirekrok til Lysebotn, ble åpnet tirsdag 16. mai. En del partier har høye brøytekanter også der.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, frost, Glasialt relieff

Automatisk generert beskrivelse

Det meldes om mye snø på høyfjellet.