7 Div. Avd1 Herrer, Tonstad 2 – Kåsen 2 , 3-4 (0-1)

3-2 (82) Aleksander Haughom

3-3 (84) Kristoffer Orre

3-4 (88) Johan Orre

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

I et pøsende regnvær under hele kampen, så var det lite eller ingenting som fungerte, verken penn eller papir, men noen ord om kampen skal en klare å få ned.

Da har Tonstad fått unnagjort begge hjemmekampene mot Kåsen sine to seniorlag, og som Tonstad 1 tidligere i sesongen, tapte også Tonstad 2 sin kamp tirsdag kveld med sifrene 3-4.

Noe sykdom herjer i laget. Det var et par forfall før kampstart, og 25 minutter ut i kampen, kjenner Thomas Grimsby at kroppen ikke er restituert godt nok etter sykdom. Da er det bare å gå ut av banen og heim under dyna igjen.

Det bølget frem og tilbake de første minuttene uten de store sjansene. Etter 26 minutter klarte Kåsen å komme i føringen på et hodestøt etter en corner.

Etter 36 minutters spill så det virkelig mørkt ut da hjemmelaget laget et soleklart straffespark. En meget spenstig Torbjørn Aakre slengte seg i full lengde til rett side og reddet mesterlig straffesparket.

Det ble med det ene målet i første omgang, selv om Erlend Oskar Risnes hadde en god mulighet til å utligne ledelsen før pausesignalet.

56 minutter ut i kampen er Erlend Oskar Risnes våkent frempå da et utkast i fra keeper ikke nådde sin egen medspiller. Erlend fikk slengt frem en fot på ballen like før motspiller sklir inn i han. Han fikk et godt treff på ballen som gikk sikkert inn i det åpne målet.

Som så mange ganger tidligere i sesongen, kommer det mål i mot like etter at Tonstad har scoret. Kåsen gikk opp i ledelsen kun tre minutter etter at utligningen.

En Runar Ovedal som hadde blitt plassert på venstrevingen, brukte musklene sine og la flatt det som kom i hans bane på vei fremover i det 71. minutt. Hans pasning endte opp hos Bjørnar Bjørnestad som satte ballen i mål fra omtrent 18 meter klistret inn til stangen.

I det 82. minutt gikk Tonstad opp i ledelsen i kampen etter en meget godt slått corner i fra Aron Moen Kvinlaug og traff pannebrasken til midtstopper Aleksander Haughom som fikk skikkelig dreis på headingen sin som sendte ballen kontant i nettmaskene.

Men Kåsen ga seg ikke, og Tonstad ble for ubesluttsomme der bak. Det smalt i stangen, og det smalt i mål, og vips, er kampen tapt med minst mulig margin. TIL kunne trengt en seier, men den kommer. Tonstad leverte mye bra ut på der. Det var fortjent at Kåsen vant.

Ikke lett å peke ut en til bestemannspremien. Vi gir den til en unggutt som nettopp har kommet tilbake i fra skade, og fikk sine første minutter borte mot Madla sist uke. I tirsdagens kamp stod han på i samtlige 90 minutter, og bidro både offensivt og defensivt på sin høyreside med gode involveringer, så kveldens Tonstad-spiller ble Håvard Johannes Risnes.

Takk til de 40-50 tilskuerne som trosset et ufyselig regnvær for å gi sin støtte til gutta, takk skal der ha.